Usame Zukorlić žali što nije Dragan Ðilas

Usame Zukorlić žali što nije Dragan Ðilas

2196

Beograd/Novi Pazar – Usame Zukorlić, uticajni politički lider, nedavno se oglasio na svojoj Facebook stranici, pružajući uvid u trenutne političke nemire u Srbiji. Njegov post odražava jasnu žalost zbog toga što nije u položaju kao Dragan Ðilas, lider opozicije.

Zukorlić detaljno opisuje proteste u Beogradu koji su pod vođstvom Dragana Ðilasa i Marinike Tepić usmjereni protiv predsjednika Vučića i SNS-a. On naglašava argumente opozicije o navodnom dovođenju Srba iz Bosne i Hercegovine da glasaju na beogradskim izborima, potezima koji su doveli do zahtjeva za ponavljanje izbora, organizovanju štrajkova glađu, redovnih protesta, pa čak i do demoliranja zgrade gradske uprave u Beogradu. Posebno ističe da Đilasova opozicija uživa značajnu podršku medija i međunarodnih organizacija.

U kontrastu, Zukorlić opisuje svoje vlastite napore u borbi protiv Rasima Ljajića i SDP-a u Novom Pazaru. On navodi nepravilnosti u izbornom procesu, uključujući masovnu kupovinu glasova i falsifikovanje ličnih karata. Iz svega navedenog se može uočiti Zukorlićeva žal zato što nije u istoj poziciji kao Ðilas, čija opozicija ima široku podršku koja mu nedostaje u njegovim naporima protiv Ljajića.

Zukorlić izražava frustraciju zbog dvojnih standarda i zapostavljanja Pazara i Sandžaka, te poziva na ponavljanje izbora, tvrdeći da Rasim Ljajić “nema više legitimiteta da vlada Pazarom”. Njegovi komentari odražavaju duboku želju da bude priznat na isti način kao Đilas, uz naglašenu žalost zbog trenutne političke situacije.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *