Užas u Njemačkoj: Dječaku (12) grana probila stomak tokom sankanja

1322

U šokantnom incidentu koji se desio sinoć u šumovitom području blizu dvorca Hardenberg, dvanaestogodišnji dječak je teško povrijeđen dok se sanjkao. Nesreća se dogodila oko 17.15 sati, kada je dječak izgubio kontrolu nad sankama i skliznuo sa staze, udarivši u žbunje.

Prema izvještajima njemačkih medija, dječak je tokom nesreće naletio na oštru granu koja ga je probola. Vatrogasci koji su intervenisali na mjestu nesreće opisali su povredu kao “probijanje na kolac od grane”, debljine otprilike 8 centimetara. Grana je probila preponu dječaka, prodirući duboko u njegov stomak.

Spasioci su brzo reagovali, dječaka su odvezli do parkinga dvorca Hardenberg, gdje je već bio spreman spasilački helikopter. Mladić je hitno prevezen u najbližu bolnicu na dalje liječenje.

Trenutno stanje povrijeđenog dječaka nije poznato, a bolnica nije izdala nikakve informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Ovaj događaj je izazvao veliku zabrinutost među lokalnim stanovništvom i turistima koji posjećuju ovu popularnu zimsku destinaciju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *