Vanzemaljci u Tutinu: Da li je ovo izborna kampanja SPP-a ili epizoda “Dosijea X”?

2139

U nedelju, 2. juna, građani Tutina imaće priliku da glasaju na lokalnim izborima, gde će se za njihovo poverenje boriti sedam izbornih lista. Jedna od lista koja privlači posebnu pažnju jeste “Amanet muftijin – Za ponosan Tutin – Usame Zukorlić”. Njihov nedavno objavljeni izborni video brzo je postao hit na društvenim mrežama pod nazivom “Vanzemaljci u Tutinu”.

U ovom nezaboravnom videu, koji više liči na odbegli skeč Monty Pythona nego na političku promociju, nosioci liste stoje ponosno nad Tutinom dok ih svemirski brod ne prekine u njihovim zemaljskim planovima. Vanzemaljci, umjesto da nude tehnologiju koja prevazilazi naše najsmelije snove, imaju samo jedno pitanje: “Kako se zove ovo mjesto?” Nakon što saznaju da je to Tutin, ne mogu da sakriju razočaranje. Valjda su očekivali nešto više od gradova sa zvučnim imenima poput Njujorka ili Tokija.

Vanzemljaci: Dolazimo s planete K2-18B. Kako se zove ovo mjesto?

Političari SPP-a: Ovo je Tutin.

Vanzemaljci: Obišli smo još toliko gradova i galaksija, ali ovakav haos još nigdje nismo vidjeli – ovakvi putevi, ulice u haosu, prljave rijeke i potoci. Vidite šta ste uradili?!

Političari SPP-a: Nismo mi, mi nikada ovdje nismo bili na vlasti. Zato sada idemo da pobijedimo na izborima. (…)

Njihova kritika ne štedi nikoga: putevi su kao kraterska polja Marsa, ulice kao da su ih uređivali početnici u “Minecraftu”, a rijeke i potoci? Pa, možda bi vanzemaljci mogli da donesu neki svoj svemirski detoksikator.Video koji je postao viralan, sada služi kao središnja tema humora i izborne kampanje u Tutinu, stvarajući bujicu reakcija i diskusija među biračima. Predstojeći izbori su prilika za Tutin da izabere put kojim će krenuti u narednim godinama, a ovakvi “kreativni pristupi” kampanji mogu značajno uticati na ishod glasanja. Pogledajte video ispod.

Na izborima u Tutinu, borba za 37 odborničkih mjesta biće žestoka. Tri glavne bošnjačke partije – Sandžačka demokratska partija, Stranka pravde i pomirenja, i SDA Sandžaka – predstaviće svoje kandidate, pored četiri grupe građana koje predvode bivši visoki funkcioneri ovih stranaka.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *