Velika očekivanja i podrška lidera SDP rukovodstvu u Tutinu

807

Lider i osnivač Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić posljednjih dana, nakon izbora novog rukovodstva ogranka ove stranke u Tutinu, pokazuje ogromno interesovanje i velika očekivanja od stranačkog tima koji tamo gradi, o čemu svjedoče njegove učestale posjete gradu na Vidrenjaku.

Ljajić je, kako saznaju sandzacke.rs, u posljednjih nekoliko nedjelja više puta posjetio Tutin i rukovodstvo ogranka SDP na čelu sa novoizabranim predsjednikom Besimom Hamzagićem.

Održano je više razgovora iza zatvorenih vrata, nakon kojih Ljajić nije propustio da prošeta tutinskom čaršijom u društvu novih kadrova stranke koji su ujedno i njena “nova energija”.

A aktuelnoj vladajućoj većini SDP je manjinski partner, ali i “jezičak na vagi“ u opštini u kojoj je SDA Sandžaka preko dvije decenije na vlasti.

Novoizabrani predsjednik ogranka Besim Hamzagić odlučan je da u budućem radu uloži puno energije i truda na realizaciji brojnih projekata koji će donijeti koristi lokalnoj zajednici i s optimizmom gleda na ulogu SDP-a u tim procesima.

“Ova funkcija je veliki zadatak za mene i jer ću sigurno dati sve od sebe da sa svojim saradnicima učinim sve što je najbolje za ovaj grad. Najvažnije od svega jeste da nastavimo politiku koju je kreirao naš lider Rasim Ljajić, a to je politika srednjeg puta. Politika srednjeg puta je da uradite maksimum za zajednicu realizacijom brojnih projekata i predstavite Sandžak u najboljem svjetlu. Na drugoj strani je poltika normalnosti koju pokazuje SDP. U našoj opštini su rođena dva veoma važna čovjeka – rahmetli Šemsudin Kučević i rahmetli Muamer Zukorlić, a SDP im je ukazala puno poštovanje”, rekao je Hamzagić nakon nedavnog izbora za predsjednika ogranka SDP u Tutinu.

Hamzagić je na svom Facebook profilu objavio zajedničku fotografiju sa Ljajićem i novoizabranim potpredsjednikom SDP Tutin Kemalom Sadovićem uz poruku “Tutin ima budućnost“.

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.

Izvor: Sandzacke.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.