Search

“Veliki broj Pazaraca je na LJETOVANJU U CRNOJ GORI, očekujem povećanje broja kovid pacijenata PO NJIHOVOM POVRATKU!”

Krizni štab je kao jedno od potencijalnih žarišta virusa korona označio i Novi Pazar, a državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek kaže za Tanjug da zabrinjava povećanje pacijenata koji dolaze prvi put u kovid ambulante.

Takođe, Đerlek navodi i da je to još više zabrinjavajuće jer je i dalje veliki broj građana iz Pazara na ljetovanju u Crnoj Gori i samim tim očekuje se povećanje kovid pacijenata po njihovom povratku.

Prema njegovim riječima, 4. septembra u Novom Pazaru bilo je 36 prvih pregleda pacijenata u kovid ambulanti, a 11. septembra 50 takvih pacijenata.

– To i nije veliko povećanje, ali svakako takvo da zabrinjava jer se veliki broj ljudi iz Pazara, Tutina, nalazi na ljetovanju u Crnoj Gori i očekujemo da će se taj broj povećavati – naveo je Đerlek.

Kada je u pitanju Tutin, prema riječima državnog sekretara, 4. septembra bila su samo tri pacijenta u kovid ambulanti na prvom pregledu, a već 8. septembra 15 pacijenata.

– To su podaci koji nas upozoravaju da nema opuštanja. Ovo povećanje prvih pregleda u kovid ambulantama koje smo primjetili posljednjih dana može da bude zabrinjavajuće – naglašava Đerlek.

Kako kaže, za sada nema povećanja hospitalizovanih kovid pacijenata, a trenutno je u bolnici u Novom Pazaru smješteno pet pozitivnih pacijenata.

U toku vikenda su imali jedan transport u KC Kragujevac i to pacijenta sa mnogo komordititeta, koji su pored kovid infekcije imali i leukemiju.

Takođe, tokom vikenda su bila i dva otpusta iz bolnice, kaže Đerlek i dodaje da je bolnica osposobljena za non kovid pacijente, ali da se u ovom trenutku spremaju i za najgori scenario koji može da se desi na jesen i zimu.

– Veoma smo obazrivi i na dnevnom nivou pratimo dešavanja što se tiče kovida – kaže Đerlek i apeluje još jednom na građane da se pridržavaju preporuka Kriznog štaba i preventivnih mjera koje su jedino sredstvo za borbu protiv virusa korona.
One thought on ““Veliki broj Pazaraca je na LJETOVANJU U CRNOJ GORI, očekujem povećanje broja kovid pacijenata PO NJIHOVOM POVRATKU!”

  1. aga sandzacki

    nasa najveca korona si ti!!! ti treba da se izolujes ispitas i blokiras zatvorom!! molim za jedno objasnjenje!! kad dolazi loncar on obeca da svi koji imaju diplome dodzu da to predaju!!! koliko ste im trazili. para ti pazarsko sandzacko tandrkalo!!

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.