Veliko srce Hida Muratovića!

747

Zahvaljujući gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu i humanitarcu Hidu Muratoviću, štala Vukice Milosavljević iz zabitog sela Kašalj na Rogozni, kojoj je prije tri dana grom ubio dvije krave i bika, od utorka više nije prazna…

Stigla je krava po imenu Ruža, plaćena 950 evra, koja je pitoma i lahka za mužu, a u Kašlju je dočekana sa suzama, poljupcima i lavorom punim stočne hrane. A koliko sutra, ovoj gorštakinji stići će još dvije krave, koje će obezbjediti ministarstva poljoprivrede i regionalnog razvoja u saradnji sa zadružnim savezima Srbije i Vojvodine, pišu Novosti.

– Svako ko je hrabar kao tetka Vukica zaslužuje da joj se pomogne, jer ona jedino želi da živi od svog rada. Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo za nju – rekao je u utorak ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Za nevolju Vukice Milosavljević možda se i ne bi čulo dalje od Rogozne da se samo nekoliko sati od udara groma humanitarac Muratović nije pojavio u Kašlju, do koga je morao da pješači četiri kilometra. Ovaj čovjek već dvije decenije pomaže ljudima u nevolji, a jedan je od simbola Novog Pazara. U nekim anketama rangiran je među deset “veličanstvenih” humanitaraca i dobrotvora u Srbiji…

– Pozvao me je preksinoć gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je na putu, i zamolio da odmah odem na novopazarsku pijacu i da u ime gradske uprave Vukici kupim jednu ili više krava – kaže Muratović za Novosti, kome nije bilo teško da po treći put u nekoliko dana, ovoga puta sa kravom, krene put Rogozne i pomogne ženi u nevolji.

– Za početak, kupili smo joj jednu i uprkos lošim putevima odvezli je do Kašlja.

Gradonačelnik Biševac će u srijedu i lično obići ovu hrabru ženu i sa njom će se dogovoriti šta dalje.

– Kada sam vidjela da je grom ubio sve što sam imala, mislila sam da je za mene sve propalo. Srećom, pojavili su se Hido Muratović i mediji. Danas je stigla i krava. Zove se Ruža, a isto ime nosila i jedna koja je stradala od groma i koju sam mnogo voljela. Kao da sam izgubila nekog najrođenijeg. Mojoj sreći nema kraja. Hvala gradonačelniku Biševcu, hvala ministrima Đorđeviću, Nedimoviću i Krkobabiću, koji su mi takođe obećali pomoć. Sad tek vidim šta znači solidarnost i da, iako živim u ovoj divljini daleko od grada, ipak nisam sama – naglašava presrećna Vukica.

Po nalogu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, na Rogoznu je upućena ekipa Centra za socijalni rad u Novom Pazaru koja je “snimila situaciju” i obećala konkretnu pomoć.

Izvor: Sandžak danas/Kurir/Večernje novosti