Vesić najavio naplatu putarine od 2025. godine na brzim saobraćajnicama i na magistralnim putevima

Vesić najavio naplatu putarine od 2025. godine na brzim saobraćajnicama i na magistralnim putevima

560

Beograd – Ministar građevinarstva i saobraćaja Goran Vesić potvrdio je u intervjuu za Kurir da će se od naredne godine naplaćivati putarina ne samo na autoputevima, već i na brzim saobraćajnicama, a za šlepere i na magistralnim putevima.

Vesić je istakao da na ovim saobraćajnicama neće biti naplatnih rampi, te da će cijena putarine biti niža nego na autoputevima.

„Na najvažnijim magistralnim putevima putarina će se naplaćivati za šlepere čije je osovinsko opterećenje preko sedam i po tona“, rekao je ministar.

Takođe je dodao da će za naplatu putarina biti korišćen veoma uspješan sistem iz Mađarske i da je za to već potpisan ugovor.

Izgradnja i modernizacija saobraćajne infrastrukture

Ministar Vesić je najavio ambiciozne planove za razvoj saobraćajne infrastrukture u Srbiji.

„Do kraja 2026. godine planiramo da izgradimo 180 kilometara brzih saobraćajnica“, izjavio je Vesić.

On je naglasio važnost Ekspo događaja koji, kako je rekao, uvodi Srbiju u 21. vijek i mijenja lice zemlje.

Preporuke za rad na visokim temperaturama

Zbog sve učestalijih visokih temperatura, Vesić je dao preporuku poslodavcima u oblasti građevinarstva da prilagode obavljanje poslova na otvorenom novonastalim uslovima.

„Građevinarstvo je sezonski posao i vrijeme kada najviše radimo je ljeto, što u vrijeme klimatskih promjena i sve većih temperatura postaje problem“, rekao je Vesić.

Saradnja sa premijerom Vučevićem

Ministar Vesić je pohvalio saradnju sa premijerom Milošem Vučevićem, ističući njegovu obrazovanost, patriotizam i praktičan pristup rješavanju problema.

„Vučević je operativan i okrenut ka rješavanju problema. Ima još jednu osobinu, rijetku u današnje vrijeme, umije da sluša ljude“, zaključio je Vesić.

Ove najave i planovi ukazuju na značajne promjene u saobraćajnoj infrastrukturi Srbije, koje će uticati na sve učesnike u saobraćaju i poboljšati transportne kapacitete zemlje.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *