/VIDEO/ Dušanu iz Šapca prijetili sugrađani zbog ljubavi prema islamu i Novom Pazaru

2137

Dušan Makević, pisac iz okoline Šapca, već četiri godine živi svoju veliku ljubav prema Novom Pazaru. Bez rodbine ili porodice u Sandžaku, Dušan je pronašao nešto veće od pukog voljenja ovog grada – Islam, javlja Rtv Novi Pazar.

“Novi Pazar, mjesto gdje se istok i zapad susreću, gdje data riječ ima posebno značenje, gdje je porodica na prvom mjestu. Četiri godine nisam znao koja je riječ veća od te ljubavi, Islam je to, sad znam. Putovanje koje sam prošao, otkrivajući tekstove svetog Kur*ana, potvrdilo je moju predanost. To je knjiga koja preko poslanika Muhammeda a.s. i dalje poziva ljude islamu, opisujući i minule i dolazeće događaje nadnaravnim božanskim govorom”

Dušan ističe da Novi Pazar ima posebno mjesto u njegovom srcu. Kroz ovaj grad, on osjeća da diše punim plućima, a kada ga napusti, kao kroz respirator. Svjestan je da svako mjesto ima svoje izazove, ali ističe čistotu duša koje je susreo u Novom Pazaru.

Ljubav prema Novom Pazaru Dušan svakodnevno ističe u svojim objavama na društvenim mrežama. Jučer je objavio potresan video u kojem objašnjava kako mu je određena osoba prijetila baš zbog ljubavi prema Novom Pazaru.

Video pogledajte u nastavku, a mi se iskreno nadamo da Dušan ovakvu, a ni sličnu neprijatnost i uznemiravanje neće doživjeti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dušan Makević (@dusan_makevic)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *