(VIDEO) Hrvatska: Prebili dječaka Hamzu iz BIH, direktorica pokušala zataškati slučaj

833

Ravnateljica škole Emanuela Pinzan Chiavalon očito nije bila svjesna težine slučaja, jer je i samo letimičnim pregledom videosnimke jasno da je trebala biti uključena, osim policije, i hitna pomoć. Dijete je, naime, primilo izuzetno puno udaraca u glavu, područje genitalija i tijelo, te je dvaput bačeno na pod gdje udaranje nije prestajalo.

“Odmah sam saznala za događaj. Sve skupa je trajalo minutu i pol te smo u roku od pet minuta već razgovarali s djecom i smirili ih. Bili smo u zbornici i djeca su se ubrzo međusobno ispričavala”, komentirala je jučer ravnateljica medulinske škole Emanuela Pinzan Chiavalon na naš upit u kojem je trenutku saznala za nemili događaj koji se zbio prošlu srijedu na igralištu te škole kada je gotovo 30-ero djece, što izravno, što neizravno, sudjelovalo u premlaćivanju jednog dječaka.

Radi se o dječaku imena Hamza koji dolazi iz Kaknja, koji je s roditeljima otišao iz BiH zbog nezaposlenosti roditelja- saznaje Crna-Hronika.

No, na pitanje kada je o tome obavijestila policiju, odgovorila je da je učinjeno “sve po protokolu”.

Radi se, u ovom slučaju, o Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima, koji predviđa pozivanje policije – ukoliko je to potrebno.

Ravnateljica očito nije bila svjesna težine slučaja, jer je i samo letimičnim pregledom videosnimke jasno da je trebala biti uključena, osim policije, i hitna pomoć.

Dijete je, naime, primilo izuzetno puno udaraca u glavu, područje genitalija i tijelo, te je dvaput bačeno na pod gdje udaranje nije prestajalo.

Međutim, iz neslužbenih ali vrlo pouzdanih izvora saznajemo da Pinzan Chiavalon nije obavijestila policiju o incidentu.

Naime, prošlo je gotovo dva dana do trenutka kada je PU istarska uzela stvar u svoje ruke.

Konkretno, videosnimka incidenta počela je kružiti u petak, kada je i policija započela s radnjama iz svoje nadležnosti, a nakon što je preko svojih kanala došla do informacije o incidentu piše Glas Istre.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *