(VIDEO) Izlaznost na izborima u Nikšiću do 19 sati 80,5 odsto

289

NIKŠIĆ – Izlaznost do 19 časova na lokalnim izborima u Nikšiću je 80,5 odsto, izjavio je danas predsednik Opštinske izborne komisije Rade Perišić.

Perišić je za „Vijesti” rekao da je u avgustu prošle godine na parlamentarnim izborima izlaznost bila 80,24 odsto.

On je dodao da na današnjim izborima u Nikšiću nije bilo incidenata i istakao da se prvi preliminarni rezultati očekuju oko 24 časa.

Prethodno je Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) objavio da je na lokalnim izborima u Nikšiću do 19 časova glasalo je 81,2 odsto birača

Građani Nikšića danas biraju između četiri koalicije i dve partije.

Biračka mesta zatvaraju se u 20 sati.

Sve političke partije koje učestvuju na izborima u Nikšiću pozvale su građane da ne izlaze na ulice i da ostanu u svojim kućama nakon zatvaranja birališta.

Podgoričke „Vijesti” prenele su i da je policija, iz predostrožnosti , blokirala početak Ulice Narodnih heroja, u kojoj se nalazi centralni štab Demokratske partije socijalista, javlja Tanjug.

Crnogorska policija apelovala večeras na građane Nikšića, ali i cele Crne Gore, da poštuju epidemiološke mere i da se uzdrže od masovnih okupljanja.

Policija je pozvala građane da, nakon zatvaranja biračkih mesta ostanu u svojim kućama i da odgovornim ponašanjem doprinesu suzbijanju širenja koronavirusa u interesu svih građana Crne Gore.

U Crnoj Gori je zbog epidemiološke situacije od 21.00 zabranjeno napuštanje objekata stanovanja shodno merama koje je donelo Ministarstvo zdravlja.

Do 17 sati glasalo oko 78 odsto

NIKŠIĆ – Izlaznost na lokalnim izborima u Nikšiću do 17 sati je oko 78 odsto, izjavio je danas predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Rade Perišić.

Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) navodi da je do 17 časova glasalo 77,8 odsto birača, javlja Tanjug.

Građani Nikšića danas biraju između četiri koalicije i dve partije.

Biračka mesta zatvaraju se u 20 sati.

Do 15 sati glasalo oko 70 odsto

NIKŠIĆ – Izlaznost na lokalnim izborima u Nikšiću do 15 sati je oko 70 odsto, rekao je danas predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Rade Perišić.

Prema njegovim rečima, samo se na biračkom mestu 118 desio incident, dok je na ostalim biračkim mestima izborni proces tekao regularno, prenose crnogorski mediji.

Posmatrač Centra za monitoring i istraživanje (CEMI) prijavio je da je na biračkom mestu 118 došlo do remećenja reda. On je naveo da je „predstavnik koalicije „Za budućnost Crne Gore”, u prisustvu nosioca te liste oteo od članova Biračkog odbora kutiju za glasanje putem pisma nakon što su je oni „stavili je u auto da bi krenuli ka licima koja treba da glasaju”.

Prema tvrdnjama predstavnika CEMI-ja, kutija je zatim stavljena u automobil predstavnika koalicije.

CEMI navodi da je na tom biračkom mestu registrovano i „veliko prisustvo neidentifikovanih lica” koja su pripadala različitim grupama i da je umalo došlo do sukoba između njih, prenosi Tanjug.

Ta nevladina organizacija dodaje da je glasanje na tom biračkom mestu bilo privremeno prekinuto, a da je policija došla na mesto događaja i posredovala između dve suprostavljene grupe.

„Nakon ovoga incidenta, pojačano je prisutvo uniformisane policije na ulicama Nikšića”, navode iz CEMI-ja.

Građani Nikšića danas biraju između četiri koalicije i dve partije.

Biračka mesta zatvaraju se u 20 sati.

Tanjug (Zoran Žestić