(VIDEO) Jasmin Džogović za RTS o herojskom činu spašavanja djeteta

(VIDEO) Jasmin Džogović za RTS o herojskom činu spašavanja djeteta

635

Saobraćajna gužva na Horgošu kroz koju se probijao sanitet iz Novog Pazara. Rotacija i sirena bili su uključeni jer su kasnili na krajnje odredište u Nemačkoj. Sirenom su probudili čoveka iz Grčke u autu ispred njih, koji je tek tada primetio da mu se sin guši u snu. Panično, doziva lekare iz novopazarskog saniteta.

“Otvaram zadnja vrata, prilazim i već vidim da je ovaj dječak progutao, naški se kaže, jezik. Položili smo ga pored auta. Uspjeli smo da mu otvorimo usta, i uspjeli smo da izvadimo jezik. U tom tranutku nismo čak ni razmišljali da se vratimo u sanintet da uzmemo ABU balon već smo odmah primenili tehniku usta na usta”, priča fizijatar Jasmin Džogović.

Nakon što su stabilizovali dječaka, dopratili su ga do graničnog prelaza gde ih je preuzela mađarska hitna služba. Jasmin kaže da u tom trenutku nije razmišljao o svom djelu.

“Od Horgoša do Budimpešte je nekih 200 kilometara. Tek tamo kad sam počeo da razmišljam o tome, tek tad je počela neka jeza da me hvata. Pomislio sam, u stvari, kako je bilo njegovom ocu”, ispričao je Džogović.

Veliko iskustvo i neverovatan doživljaj kaže Jasmin.

“Ne smatram sebe herojem”, kaže Džogović.

Dječak je dobro, a nakon tri dana, Grk je stupio u kontakt sa Jasminom i najavio svoj dolazak u Novi Pazar kako bi se još jednom zahvalio.

Izvor RTS
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *