(VIDEO) JUNAK DANA: Vozač tramvaja u Turskoj humanim činom ODUŠEVIO CIJELI SVIJET

460

Najprije je razmišljao što da učini, a onda ju je prebacio s druge strane ograde i pogurnuo u smjeru parka

Serhat Topal, vozač tramvaja iz turskog Kocaelija, imao je sasvim uobičajen radni dan. No, promijenio se, barem nakratko, kada je primijetio nešto maleno na tračnicama. Ne, doduše, onima na kojima se on vozio, ali je životinja bila ugrožena zbog tramvaja koji bi svakog trenutka mogao doći iz drugog smjera.

Zbog toga Serhat nije ni minute dvojio: zaustavio je tramvaj, izašao iz njega i otišao do kornjače. Ona se zaglavila i nije mogla proći kroz ogradu, koja dijeli prugu od parka. Uzeo ju je i na trenutak razmišljao što da napravi. Ogradu nije mogao preskočiti jer ima šiljke, a jasno je kako je nije mogao ostaviti. Zaključio je kako je najbolje da je ostavi s druge strane ograde.

Spustio ju je i pogurnuo u pravom smjeru, prema zelenoj površini, dalje od pruge. Kornjača je shvatila što treba raditi, pa je krenula tamo.

Putnicima je Topal rekao šta je napravio i zbog kojeg je razloga zaustavio tramvaj, a oni su bili sretni zbog toga. Njegov je čin snimila i nadzorna kamera, tako da je postupak vozača oduševio cijeli svijet.

– Sva živa bića su naši prijatelji i trebali bismo im pristupiti s ljubavlju. Svako bi ovo trebao smatrati svojom dužnošću. Jednostavno sam izvršio svoju dužnost – rekao je za The Dodo.