(VIDEO) Ko je Sandžaklija Enis Kočan? Jedan od najtraženijih evropskih kriminalaca!

2008

Enis Kočan, kojeg su slovenačke vlasti opisale kao “metu visoke kategorije”, pod lažnim imenom živio je sa porodicom u luksuznom naselju u sjevernom dijelu Barselone

U Barseloni je uhapšen Enis Kočan, jedan od najtraženijih evropskih kriminalaca.

Kočan, za kojeg mediji pišu da je rođen u Beranama, tačnije u sadašnjoj opštini Petnjica, a da je danas državljanin Slovenije, optužen je da je organizovao transport više od 300 kilograma heroina iz Irana u Sloveniju, za šta mu prijeti deset godina zatvora.

Policija je izgubila svaki trag o njemu 2019. godine, a početkom ovog mjesca uhapšen je u Španiji.

Enis Kočan, kojeg su slovenačke vlasti opisale kao “metu visoke kategorije”, pod lažnim imenom živio je sa porodicom u luksuznom naselju u sjevernom dijelu Barselone.

Mediji prenose da su u saradnji sa slovenačkom policijom, španski istražitelji uspjeli da uđu u trag Kočanovom lažnom identitetu i da ga pronađu u luksuznom predgrađu.

Za njim je Europol raspisao potjernicu nakon što je, zajedno sa još četiri osobe, drogu u Sloveniju unio morskim putem, preko kontejnera koji je stigao u luku Koper.

Oko 300 kilograma droge bilo je skriveno u 800 vrećica lijepka za pločice. Nakon dolaska u luku, njegova organizacija sakrila je drogu u skladištu, a istog dana Kočan je otišao da utovari drogu u dva vozila, ali mu se nakon toga izgubio trag.

Vjeruje se da je ubrzo napustio zemlju, a potom je lociran u Španiji, gdje ga je policija pratila izvesno vrijeme. Policija ga je uhapsila nakon što je napustio svoj dom i trenutno se nalazi u pritvoru gdje čeka odluku o izručenju u Sloveniju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.