/VIDEO/ Kupac ubio radnika (20) na benzinskoj pumpi jer mu je tražio da stavi masku

440

U utorak je u javnost dospjela vijest kako je 20-godišnji student, koji je povremeno radio kao prodavač na benzinskoj postaji u Idar-Obersteinu na zapadu zemlje, u subotu uvečer ubijen zato što je kupca upozorio zbog nenošenja zaštitne maske

Njemačka javnost je u šoku nakon što je prodavač na benzinskoj pumpi ubijen zbog toga što je jednu stranku upozorio da mora staviti zaštitnu masku.

“Šokiran sam zbog toga što je netko ubijen samo zato što je htio zaštititi druge”, rekao je socijaldemokratski kandidat za kancelara Olaf Scholz. On je dodao kako se društvo mora žestoko oduprijeti podjelama i mržnji, prenosi Hina.

U utorak je u javnost dospjela vijest kako je 20-godišnji student, koji je povremeno radio kao prodavač na benzinskoj postaji u Idar-Obersteinu na zapadu zemlje, u subotu uvečer ubijen zato što je kupca upozorio zbog nenošenja zaštitne maske.

U međuvremenu je uhapšen i osumnjičeni 49-godišnjak, koji je objasnio kako je “samo htio odbraniti svoje pravo”.

Kancelarska kandidatkinja Zelenih Annalena Baerbock je objasnila da je ubistvo logičan slijed radikalizacije tzv. Queerdenker (Oni koji razmišljaju drugačije) scene, koja odbija mjere borbe protiv širenja zaraze.

“Mene je duboko potresla vijest o mladom čovjeku koji je ubijen samo zato što se držao pravila”, rekla je Baerbock.

Generalni sekretar vladajuće Kršćansko-demokratske unije (CDU) Paul Ziemiak je rekao kako je ubistvo “teško shvatljivo” i kako ono govori o “nevjerojatnom stupnju radikalizacije” dijelova društva koji odbijaju mjere protiv koronavirusa.

Prema riječima osumnjičenog, koji je u međuvremenu priznao djelo, na ubojstvo su ga potaknule trenutne mjere protiv pandemije koje ga “teško opterećuju”. Osumnjičeni je, nakon prvog upozorenja prodavača da na benzinskoj postaji mora nositi masku, otišao kući i vratio se s maskom, koju je međutim na kasi skinuo i nakon ponovnog upozorenja je ustrijelio 20-godišnjeg prodavača.

Kako proizlazi iz protokola saslušanja, osumnjičeni je skidanjem maske htio isprovocirati prodavača.

Prema riječima državnog odvjetništva, osumnjičeni ne posjeduje dozvolu za oružje i trenutno se ispituje kako je došao do pištolja kojim je počinjeno ubistvo.

Izvor Focus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.