/VIDEO/ Najjači zemljotres u Tajvanu u posljednjih 25 godina: Sedam mrtvih i desetine povrijeđenih

487

Rano jutros, Tajvan je pogodio najjači zemljotres u posljednja dva i po desetljeća, ostavljajući za sobom teške posljedice. Prema najnovijim izvještajima, sedam ljudi je izgubilo život, a desetine su ozbiljno povrijeđene. Mnoge zgrade su srušene ili oštećene, što dodatno pogoršava situaciju.

Osim materijalne štete, potres je prouzrokovao i masovnu paniku među stanovništvom. Na društvenim mrežama pojavio se video snimak iz Taipeja koji prikazuje dramatične scene tokom zemljotresa, uključujući i bazen u kojem su se stvorili ogromni valovi. Snimak pruža uvid u razmjere prirodne katastrofe koja je zadesila ovu ostrvsku državu.

Vlasti su već pokrenule operacije spašavanja i evakuacije, dok se timovi za hitne situacije bore da pruže pomoć pogođenim područjima. Međunarodna zajednica je također izrazila spremnost da pruži neophodnu pomoć Tajvanu u ovim teškim trenucima.

Ovaj zemljotres podsjeća na ranjivost ostrvske države na prirodne katastrofe i potrebu za kontinuiranim ulaganjem u infrastrukturu otpornu na zemljotrese i edukaciju građana o mjerama sigurnosti.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *