(VIDEO) Novi Pazar: Vlada Srbije sa 30 miliona evra finansira potpunu rekonstrukciju Opšte bolnice i Doma zdravlja

944

Vlada Srbije opredijelila je 30 miliona evra za potpunu rekonstrukciju Opšte bolnice u Novom Pazaru. Radovi će biti finasirani iz Kancelarije za javna ulaganja.

Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić kazao je za Informer da će projekat biti realizovan u dvije faze i da se na pripremi radilo preko godinu dana. On je dodao da je novopazarska Opšta bolnica ušla u izbor od deset zdravstvenih ustanova u Srbiji koje će biti rekonstruisane.

– Grad je učestvovao sa 300 hiljada evra za izradu projektno-tehničke dokumentacije. U prvoj fazi biće izgrađena nova zgrada za odjeljenje psihijatrije, kao i novi hirurški blok, a stara hirurgija biće u potpunosti rekonstruisana. Ova faza podrazumijeva i izgradnju dva nova sprata internog odjeljenja, potpunu rekonstrukciju Doma zdravlja i izgradnju nove toplane, kazao je Ljajić i dodao da bi izgradnja novog psihijatrijskog odjeljenja mogla odmah da počne jer je projekat gotov.

Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Prva faza projekta vrijedi oko 20,7, a druga 9,3 miliona evra.

U drugoj fazi, za koju je izrada glavnog projekta u toku, predviđeno je rušenje infektivnog i dječijeg odjeljenja.

– Tu će biti izgrađeni novi objekti za ta dva odjeljenja. U ovoj fazi predviđena je izgradnja novog rehabilitacionog centra (fizijatrija), rekonstrukcija grudnog odjeljenja, kao i izgradnja kuhinje i vešeraja, kazao je Ljajić i dodao da se realizacijom ovog projekta stiču uslovi da Opšta bolnica u Novom Pazaru preraste u kliničko-bolnički centar.

Projektom potpune rekonstrukcije novopazarske Opše bolnice predviđena je izgradnja nove vodovodne i kanalizacione mreže, kao i druga prateća infrastruktura.

Pored toga, dodao je Ljajić, pored rekonstrukcije i izgradnje novih bolničkih blokova, sva odjeljenja biće u potpunosti opremljena medicinskom i drugom opremom.

Šef odborničke grupe SDP u Novom Pazaru, narodni poslanik dr Muamer Bačevac kazao je za Informer da su u ovoj godini uložena značajna sredstva u novopazarsko zdravstvo.

– Ova godija je historijska po ulaganju u zdravstvo u našem gradu. Grad je 36 miliona dinara izdvojio za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju Opšte bolnice. Za izgradnju angio sale izdvojeno je 18 miliona dinara. U narednom periodu očekujemo velika ulaganja Vlade Srbije u zdravstveni sistem u Novom Pazaru, rekao je Bačevac

Izvor Informer
4 thoughts on “(VIDEO) Novi Pazar: Vlada Srbije sa 30 miliona evra finansira potpunu rekonstrukciju Opšte bolnice i Doma zdravlja

  1. aga

    pitam se pitam?? zasto mahmutovic pa dzerlek pa opet!!! pitam se pitam zasto posle ljaica ljaic?? pitam se pitam??? dokle vise??? pa pitam se pitam??? a adrodrom??? a zeljeznicka stanica??? a pitam se pitam?? dokle vise lazi??

    Reply
  2. hari

    opet rasim bije masne narodu da zataska odgovornos za 30 godina ovo nece bit ,ni malu decu vise ne moze da prevari

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.