(VIDEO) Od subote u 12h do ponedjeljka u 6h radiće samo prodavnice hrane, lekova i goriva

220

Krizni štab za suzbijanje koronavirusa je na današnjoj sjednici donio odluku da kafići i prodavnice na skijalištima i planinama neće raditi tokom vikenda, dok će u ostatku zemlje svi prodajni objekti u subotu, zbog Zadušnica, raditi do podneva, a od tada do ponedjeljka u 6 ujutru radiće samo prodavnice hrane, lijekova i goriva, saopštio je poslije sjednice epidemiolog dr Predrag Kon. Kazao je i da od ponedjeljka srednje škole prelaze na onlajn nastavu. Od ponedjeljka će radno vrijeme svih objekata opet biti kao i dosad.

Kon je prethodnih dana govorio da je epidemiološka situacija u Beogradu katastrofalna i da će tražiti zatvaranje svih kafića i restorana na najmanje sedam dana, a poslije današnje sednice novinarima je rekao da ne istupa kao član medicinskog dijela Kriznog štaba, već cijelog Kriznog štaba, i da je tu da saopšti ono što je odlučeno.

„Šta je bilo iza vrata, ostavljam za taj događaj. Sasvim sigurno da je bilo razmjena mišljenja, ponekad i energičnih (…) Rezultat toga je da imamo ovo što vam sada prenosim. Nastavićemo da razgovaramo“, naveo je Kon.

Pozvao je građane da se vakcinišu, jer je „dugotrajno zatvaranje izgleda teška opcija za Srbiju“, ali je dodao i da je nemoguće ne reagovati na pojačnu aktivnost virusa.

Kon je rekao i da misli da će danas usvojene mjere imati efekta, ali ne dovoljnog.

Sljedeći sastanak Kriznog štaba biće u utorak.