(VIDEO) POGLEDAJTE ŠTA JE POLICIJA ZATEKLA U KUĆI VEHABIJE Miloša: Zaklinjao se na vjernost Islamskoj državi!

(VIDEO) POGLEDAJTE ŠTA JE POLICIJA ZATEKLA U KUĆI VEHABIJE Miloša: Zaklinjao se na vjernost Islamskoj državi!

6173

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je jutros da je policija uhapsila tri osobe nakon napada na žandarma ispred ambasade Izraela u Beogradu, koji se dogodio jučer oko 11 sati. Također, Dačić je istakao da je izvršen pretres na nekoliko lokacija, uključujući kuću i stan Miloša Žujovića (25), koji se sumnjiči za napad samostrelom na žandarma, a potom je ubijen.

Prilikom pretresa njegove kuće pronašli smo račun za samostrel kupljen dan prije terorističkog napada u radnji u Zemunu za 6.700 dinara. Sumnja se na terorističko udruživanje, te smo uhapsili i priveli nekoliko lica – poručio je Dačić.

Rekonstrukcija kretanja Žujovića otkrila je da je ujutro stigao iz Mladenovca autobusom, nakon čega je posjetio sinagogu u gradu. Pošto je tamo zatekao policiju, nastavio je do ambasade Izraela, čime su jasno identificirane glavne mete.

Foto: MUP Srbije

Ministar je dalje naveo da su pripadnici MUP-a uhapsili i zadržali Igora Despotovića, Kemala Begovića iz Novog Pazara, kao i Harisa Šunda, državljanina Bosne i Hercegovine.

Despotović je bio u bliskoj vezi sa Žujovićem. Pored njega, zadržan je i Kemal Begović iz Novog Pazara kod koga je pronađen prsluk sa zastavom Islamske države. Također, Haris Šundo, državljanin BiH, koji nema odobren boravak, bit će udaljen iz Srbije – dodao je Dačić.

U kući jednog od uhapšenih ekstremista pronađen je video gdje se sa nožem zaklinje na vjernost Islamskoj državi. Ministar Dačić je naveo da iako tužilaštvo tvrdi da nema krivičnog djela, MUP smatra da jeste u pitanju krivično djelo.

Dačić je pokazao i snimak pronađen tokom pretresa, na kojem se vide noževi i zastava Islamske države. Pogledajte video snimak ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *