Priča Imrana Redžepovića

/VIDEO/ Priča Imrana Redžepovića iz Gornjeg Paljeva – “Ostajem u Paljevu, jer je to selo koje se voli”

1627

U srcu zelenih pejzaža i beskrajnih vidika, među brdima koja pričaju priče stare, leži Gornje Paljevo, mjesto koje je Imran Redžepović izabrao ne samo kao svoj dom, već i kao centar svog svijeta. U jednoj tihoj večeri, dok su se svetleće oči divile prirodi, Imran je podijelio svoju priču, priču o odluci da ostane u rodnom zavičaju, uprkos iskušenjima modernog doba da traži sreću negdje drugde.

„Mogu slobodno da kažem da ostajem u rodnom zavičaju. Imamo dobar stav sa svojim bližnjima, komšijama, gajim osećaj da zajedno možemo da uradimo sve… Ovde sam rođen, ovde ostajem,” rekao je Imran sa osmehom koji odražava njegovu duboku povezanost sa zemljom i ljudima koji ga okružuju.

Redžepović, kao mladić koji je odlučio da se suprotstavi trendu odlaska mladih iz ruralnih područja, predstavlja glas nade i dokaz da se sreća može naći u korijenima odakle potičemo. Njegova priča je više od puke odluke da ostane; to je priča o identitetu, zajednici i dubokom osjećaju pripadnosti zemlji koja mu je dala život.

 „Priroda ovde govori svojim jezikom, a mi smo tu da je slušamo i učimo od nje. Ona nas podseća na važnost zajednice, saradnje i brige o onima koji su nam dragi,” ističe Imran.

Dok sumrak polako prekriva Gornje Paljevo, Imranove reči odjekuju među brdima, šaljući poruku o važnosti očuvanja naše kulturne baštine, tradicija i prirodnih ljepota. Njegova odluka da ostane nije samo lični izbor, već i poziv na akciju za sve nas da cijenimo i štitimo ono što nam je dato.

Imran Redžepović i njegova priča o Gornjem Paljevu su živi podsjetnik na to da prave vrednosti života često leže upravo u prostotama: u zajednici, prirodi, i spokoju koji dolazi sa znanjem da si tačno tamo gde trebaš biti. Pogledajte video prilog ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *