(VIDEO) Proljećni snijeg izazvao haos kod Rožaja – Automobili i autobus zaglavljeni

3336

Neobičan proljećni snijeg koji je pao u poslijepodnevnim satima na sjeveru zemlje izazvao je haos na putevima, posebno na dionici između Berana i Rožaja, gdje su automobili ostali zaglavljeni u snježnim nanosima. Incident je zabilježen kod tunela Lokve, a snimci na društvenim mrežama svjedoče o ozbiljnosti situacije.

Policija je reagovala brzo, nalažući službi CG put da hitno interveniše i pošalje čistače kako bi se saobraćaj normalizovao. Ovaj događaj došao je u trenutku kada su mnogi već zamijenili zimske gume, koje su obavezne do 1. aprila, što je dodatno otežalo situaciju.

Snijeg nije zaobišao ni prirodu, prekrivši voće i cvijeće koje je već stiglo da procvjeta. Međutim, stručnjaci smiruju javnost navodeći da, s obzirom na to da prognoze za naredne dane ne predviđaju mraz, trenutne padavine ne bi trebale nanijeti štetu biljkama.

Vozači su pozvani na dodatni oprez i podsjećani na obavezu korištenja zimskih pneumatika sve do zvaničnog datuma njihove zamjene, kako bi se izbjegle slične situacije u budućnosti. Pogledajte video snimke ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *