/VIDEO/ Sandžak: Grad izazvao haos, uslijed obilnih padavina pojavili se odroni

957

Nova Varoš – Jako olujno nevrijeme praćeno krupnim gradom i grmljavinom tokom popodnevnih sati zahvatilo je područje čitave severozapadnog Sandžaka. Najveću štetu na poljoprivrednim usevima grad je načinio u selima u Novoj Varoši, prenosi RINA.

Grad veličine oraha tukao je duže od deset minuta. Sve je obelelo u nekoliko trenutaka, a najveća šteta je ponovo na malinjacima. Plašimo se da je berba završena, a da nije ni počela. Kakvo je tačno stanje znaćemo kad nevrijeme prođe i izađemo u voćnjak, kažu za RINU mještani sela Ribaševina kod Užica.

Uslijed obilnih padavina izlili su pojedini bujični potoci u selu Karan, a ponovo su poplavljeni pojedini lokalni putevi. Osim okolinu Užica, jak grad opustošio je i sela na planini Kablar kod Čačka.

Ovo je bila nezapmćena provala oblaka. Grad je tukao skoro pola sata, veličine od zrna kukuruza do ploda trešnje. Dvorište nam je obelelo kao da je pao snijeg. Najveća šteta je verovatno na malinama, one su sad skoro pa pred branje. Već satima nemamo struje, rekla je Mira Starčević iz sela Vrnčani na Kablaru.

“Prvo je krenuo da pada grad koji je pratila jaka kiša, onda je nestala i struja. Grad nije bio toliko krupan, ali je padao u kontinuitetu više od deset minuta. Nadamo se da materijalna šteta neće biti velika”, kažu mještani.

Protivgradni stelci su dijelovali sa svih protivgradnih stanica i ispaljen je veliki broj raketa. Na taj način pričinjena šteta od grada je bar malo ublažena.

Nevrijeme je oštetilo veliki broj lokalnih puteva na teritoriji opštine Lučani, u mestu Tučkovo voda se izlila preko glavne magistrale koja vodi ka Požezi što je dovelo do kolapsa u saobraćaju.
Na ulazu u Novu Varoš velika stijena se odvalila i pala na kolovoz.

GZS / RINA

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *