(VIDEO) Ukrajinska vojska prozvala Kadirova: Naša zemlja je dovoljno velika da vas pokopamo

880

Na kanalima Telegrama večeras je objavljena poruka ukrajinske vojske koja je prozvala čelnika Čečena Ramzana Kadirova te mu poručila da je njihova država dovoljno velika da ih sve pokopaju.

Na videozapisu koji je objavljen na kanalu Telegrama u kojem se iz minute u minutu izvještava o dešavanjima u ratnim zonama u Ukrajini objavljen je i snimak na kojem se nalazi veliki broj naoružanih ukrajinskih vojnika dok jedan od njih čita poruku upućenu lideru Čečena Ramzanu Kadirovu.

Kako se navodi, obrambene snage Černivca Kadirovu su poručili da će ukrajinska zemlja biti dovoljno velika da ih sve pokopaju, vjerovatno, aludirajući na to da bi u narednim danima mogli uslijediti napadi i od ove ruske vojne organizacije koja je prije šest dana sa oko 10 hiljada vojnika krenula na ukrajinska ratišta.

Kadirov je prije “pohoda na Mariupolj” prije šest dana “posavjetovao” Zelenskog.

“Koristim ovu priliku da savjetujem sadašnjem predsjedniku Zelenskom, koji još nije postao bivši predsjednik Ukrajine, da što prije nazove našeg predsjednika i vrhovnog komandanta Vladimira Putina i izvini se”, rekao je Kadirov.

Ministarstvo odbrane Ukrajine jutros je izjavilo da Mariupolj ostaje u njihovim rukama.

Izvor klix.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.