(VIDEO) Vozač kamiona nevjerovatnim manevrom spasio ženu

566

Kad su stigli policija i spasioci, žena je već bila pri svijesti i neozlijeđena. Preventivno je odvedena u bolnicu

Ono što se u početku činilo kao prometna nesreća između kamiona i automobila u ponedjeljak ujutro (8. februara) u Neussu, malo kasnije pokazalo se hrabrom akcijom spašavanja 49-godišnjeg profesionalnog vozača.

Djelatnik transportne firme iz Rhein-Kreis Neussa primijetio je automobil u Tucherstrasse koji je nekontrolirano vozio duž zaštitne ograde. Vozač kamiona brzo je procijenio situaciju i shvatio da je žena za volanom očito imala medicinski problem. Kako se ne bi dogodila još gora stvar, upravljao je svojim 30-tonskim kamionom tako vješto da je ‘zarobio” automobil između zaštitne ograde i zadnjeg dijela svog kamiona i zaustavio ga piše RTL.

Zajedno s drugim sudionikom u prometu, odmah je potom pomogao 57-godišnjakinji iz Dormagena. Žena je očito nakratko izgubila svijest iz još uvijek nepoznatog razloga.

Kad su stigli policija i spasioci, žena je već bila pri svijesti i neozlijeđena. Preventivno je odvedena u bolnicu.

“Jedinstvenim” manevrom upravljanja, 49-godišnjak je uspio zaustaviti automobil između njegovog kamiona i zaštitne ograde. To se može opisati kao herojsko djelo”, rekla je policijska glasnogovornica u ponedjeljak u Neussu.