/VIDEO/ Žurio je na let, a onda ga je usisao motor aviona: Kamere snimile posljednje trenutke mladića:

3476

Na Međunarodnom aerodromu u Salt Lake Cityju, u državi Utah, SAD, dogodila se tragična nesreća koja je uznemirila javnost. Nadzorne kamere su zabilježile posljednje trenutke života 30-godišnjeg Kylera Efinger, mladića koji je u žurbi da stigne na let za Denver, istrčao na pistu i poginuo uslijed usisavanja u motor aviona.

Prema snimkama, Efinger je probio sigurnost aerodroma, prošao kroz izlaz u slučaju nužde i, u čarapama, pretrčao pistu. Želio je posjetiti svog djeda u Denveru, ali nažalost, nije doživio kraj svog putovanja. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u turbini aviona, a smrt je konstatovana na mjestu.

Oko 21:52, 1. januara, menadžer aerodroma obavijestio je dispečere u Kontrolnom centru o incidentu s putnikom. Snimci s aerodroma prikazuju kako Efinger u čarapama trči kroz aerodrom, držeći cipele u rukama, i kako se zaletio na zaključana vrata gejta. Nakon razgovora s radnikom, Efinger nastavlja trčati ka drugim zaključanim vratima, pada, ustaje i udara u staklo cipelama. Zatim izlazi na vrata za evakuaciju i trči niz stepenice.

Termalne kamere su zabilježile kako trči ka avionu koji se polako kretao po pisti, nakon čega je pronađen mrtav. Otac nesretnog mladića, Jude Efinger, izjavio je da je njegov sin zadržan tokom sigurnosne kontrole i propustio je let. Efingerova porodica je potvrdila da je mladić bio dijagnosticiran s bipolarnim poremećajem, a njegove manične epizode su se ponavljale svake dvije do tri godine.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *