(VIDEO)Hido Muratović: Ovo je Hasima Gusinac koja me je LAŽNO OPTUŽILA

863

Dobrotvor iz Novog Pazara Hido Muratović može da se pohvali sa velikim brojem humanitarnih akcija na predjelu Pešteri, Golije i Rogozne. Ipak, pomoć koju godinama nesebično pruža dovela ga je pred sud i to, kako je naglasio, zbog lažne optužbe osobe kojoj je darivao ogrjev i odjeću. Sve je počelo kada je prije pet godina posjetio Hasimu Gusinac.

Ovo je Hasima Gusinac zvana Car iz Tutina, kojoj sam iz sažaljenja prema njenom životu 2015. god. obezbjedio ogrijev – drva 5 metara, namirnice i garderobu. Poslije 3 godine Hasima podiže optužnicu protiv mene, kako sam joj obećao da ću joj sagraditi kuću, takođe tuži me kako sam joj isjekao drvenu građu (lažnu građu koja nije ni postojala u dvorištu). Takođe tuži me da i poslije 3 godine drva koja sam joj obezbijedio nije dobila.
Sve te lažne optužbe podržali su sudija Redžep Ademović iz Tutina, njen advokat Hadži Adem Ramičević, takodje iz Tutina, sudski vještak iz Novog Pazara, Ranko Ilić koji je procjenio lažnu građu a nije bio na licu mjesta, kao i sudija Aldin Lekpek iz Novog Pazara.

Opširnije na Tv snimku ispod teksta.

Brojne komentare podrške Hidu Muratoviću građana Sandžaka i Srbije možete pročitati ispod teksta.