Search

Vijećnici u Novom Pazaru zadužili resore

Članovi “gradske vlade” ispred koalicije predvođene Sandžačkom demokratskom partijom su Mirsad Jusufović, Ulfeta Demčović, Fevzija Murić, Hanefija Brničanin, Enes Buhić i Latif Đerlek, a Srpskom naprednom strankom Tihomir Ratković, Milica Glođović i Nedžad Plojović.

Jusufović (48), koji će biti zadužen za koordinaciju rada gradskih uprava i međunarodne odnose, je menadžer poslovnih komunikacija, radio je u Nacionalnom demokratskom institutu (NDI), Programu za razvoj (UNDP), Centru “Duga” i lokalnoj samoupravi. Ovo će mu biti treći mandat u Gradskom veću.

Demčović (63) je profesor razredne nastave muzičkog obrazovanja i vaspitanja u Osnovnoj školi “Stefan Nemanja”. Ovo joj je drugi mandat, a kao i u prethodnom biće nadležna za obrazovanje, omladinu i rodnu ravnopravnost.

Murić (61) je stomatolog. Ovaj bivši predsjednik Skupštine opštine Novi Pazar i državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i u prethodna dva mandata, biće zadužen za zdravstvo i socijalnu politiku.

Đerlek (66) će raditi na razvoju preduzetništva i saradnji sa malim i srednjim preduzećima. Metalurški je tehničar, a radio je u Fabrici odlivaka i traktora u Beogradu i Trgovinskom preduzeću “Premija”. Ovo mu je drugi mandat.

Bivšem direktoru JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefiji Brničaninu (55) će ovo biti prvi angažman u Gradskom vijeću i “koordiniraće rad javnih preduzeća”. Diplomirani je inženjer mašinstva, a u zvaničnoj biografiji je naveo da je većinu radnog vijeka proveo u “Vodovodu i kanalizaciji”.

Prvi put u Gradskom veću biće i Buhić (28). Ovaj diplomirani inženjer građevine sa Univerziteta Akdeniz vodiće resor infrastrukture i građevine. U zvaničnoj biografiji je naveo da tečno govori turski, engleski i nemački, ali ne i prethodno radno iskustvo.

Ratković (53) je član Gradskog veća od 2013. godine i zadužen je za lokalni ekonomski razvoj i upravljanje projektima. Ima diplomu “Visoke ekonomske škole”, a 1993. godine je osnovao “samostalno privatno preduzeće”.

Plojović (49) je diplomirani menadžer i vodiće računa o razvoju poljoprivrede i saradnji sa mesnim zajednicama. Ovo mu je prvi mandat u Gradskom veću, zaposlen je u Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta, a bio je tri puta odbornik u lokalnom parlamentu.

Najmlađa članica Gradskog vijeća je Milica Glođović (25). Osnovne studije prava na Državnom univerzitetu završila je kao student generacije (prosek 9,33), a potom stekla i master diplomu. Radila je kao advokatski pripravnik, a u Gradskom veću će biti zadužena za “društvene djelatnosti i razvoj informatičkog društva”.

Prema poslednjim javno dostupnim informacijama neto plata članova Gradskog veća, bez minulog rada, je preko 94.000 dinara.

N. Kočović
One thought on “Vijećnici u Novom Pazaru zadužili resore

  1. Huke-Elijas-Muzafer

    Pa ovaj Nedžo nema ni srednju školu završenu. Stvarno je majmun čovek što ga nema.Ko će ga trpet sad kad izadje u čaršiju pa počne bacat noge u stranu. A gleda kako se Hivzo ponaša, pa ga ovaj emitira..

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.