VIJEST DECENIJE – Adem Ljajić potpisao za F.K. Novi Pazar?

1521

NOVI PAZAR – FK Novi Pazar je nedavno objavio angažman Sejdube Sume, što je do sada bilo najveće pojačanje u klupskoj historiji. Međutim, vijesti iz ovog kluba ne prestaju dolaziti. Prema informacijama Mozzart Sporta, Adem Ljajić će se vratiti u svoj rodni grad i potpisati ugovor s Novim Pazarom!

Iako su prošle godine bili najavljeni Ljajićevi koraci ka povratku na domaću fudbalsku scenu, njegova karijera ga je odvela u drugom pravcu. Nakon nastupa za velike klube poput Fiorentine, Rome, Intera i Torina, Ljajić je izabrao Tursku, gdje je postigao značajne uspjehe s Bešiktašem. Međutim, nakon prekida ugovora s Karagumrukom, njegov put ga vodi nazad kući.

“Stadion je udaljen svega stotinak metara od Ademove obiteljske kuće,” navodi se u izvještaju, što samo potvrđuje emotivnu vezu ovog igrača s Novim Pazarom.

Lokalni izvori potvrdili su da su pregovori o transferu završeni prošle noći. Za razliku od mnogih drugih, Ljajićev jedini zahtjev bio je da za Novi Pazar igra bez novčane nadoknade.

Ljajićeva karijera u Karagumruku nije prošla nezapaženo, gdje je za godinu dana odigrao 11 utakmica i ostavio trag s asistencijom u pobjedi nad Sivassporom. Međutim, njegov povratak kući sigurno će obilježiti novu eru za FK Novi Pazar i donijeti mnogo radosti navijačima.

Uprava kluba je veoma uzbuđena zbog ovog transfera: “Ovo će biti najveći dan u historiji našeg kluba. U Pazaru iščekujemo najljepšu fudbalsku noć”, ističu iz FK Novi Pazar.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.