Search

Vojska pruža pomoć Gradu u dezinfekciji ulica i javnih površina u Novom Pazaru

Pripadnici Vojske Srbije i Grad Novi Pazar, kako je ranije najavljeno, danas dezinfikuju ulice Novog Pazara. Takođe je Grad prije desetak dana dezinfikoavao ulaze zgrada u Lugu, i na taj način preventivno djelovao u širenju zaraze korona virusom. Aktivno učešće u sprovođenju realizacije dezinfekcije naselja Lug uzeo je i mještanin ovog naselja direktor Kulturnog centra, Husein Memić, koji zajedno sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i predsjednikom SDP-a ,Nihadom Hasanovićem, prate realizaciju ove preventive u suzbijanji širenja zaraze.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac podsijetio je da je u Novom Pazaru ukupno 13 registrovanih obolelih od COVID19 virusa, i da je, kako je rekao, situacija teška ali pod kontrolom.

“Tri pacijenta su hospitalizovana u Kragujevcu, dok su ostalih 10 trenutno u transportu ka Kovid bolnici na beogradskom Sajmu. Na analizu je proslijeđeno 26 novih uzoraka, a o rezultatima će javnost biti blagovremeno obaviještena. Vojska je tu da pruži pomoć našim javnim preduzećima u dezinfekciji ulica. Činimo sve da sprijPečimo širenje virusa i raspoložive resurse smo, u saradnji sa republičkim institucijama, usmerili ka tom cilju”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Pripadnici vojske pružaće pomoć Novim Pazaru dokle god je to potrebno.
“Na osnovu naređenja komandanta Kopnene vojske, generala Simovića, pripadnici 246. bataljona Atomsko hemijske biološke odbrane iz Kruševca angažovani su na biološkoj dezinfekciji ulica i javnih površina u Novom Pazaru. Sem u vašem gradu, angažovani smo u više gradova i opština Republike Srbije. Motivisani smo i obučeni da delujemo u ovakvim situacijama, da bi situacija što pre bila pod kontrolom”, kazao je komandant 246. bataljona, major Vladimir Filipović.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.