Volonteri uz Novi Pazar

644

U prevazilaženju teške situacije zbog velikog broja pacijenata i konstantnom deficitu stručnog kadra i medicinskog osoblja, veliki doprinos daju volonteri Novog Pazara. Oni se dobrovoljno, bez ikakve finansijske nadoknade, organizuju u tri smjene kako bi pomogli ljekarima u borbi protiv korona virusa. Volonteri apeluju na sve humane ljude da im se pridruze.

Oni se, kažu, ne boje korone. Pridržavaju se propisanih epidemioloških mjera. Posljednjih nedjelju dana grupa volontera nesebično pomaže tehničkom, ali i medicinskom osoblju novopazarske Opšte bolnice. Uglavnom su zaduženi za utovar i istovar preteških boca sa kiseonikom koje svakoga dana unose u crvenu kovid zonu. Nije im lako, ali znaju da rade pravu stvar. Na svakom odjeljenju ispred svake bolničke sobe ubace po dvije boce kiseonika.

Doza straha postoji, ali vjeruju da ih odjela štite od zaraze, a želja da pomognu je, kažu, jača od svakog straha. Neki od volontera su čak uzeli odmor kako bi mogli da pomognu.

“Sve ovo radimo srcem. Mi smo dobrovoljci i nismo plaćeni za posao koji obavljamo. Ne daj Bože da se mi razbolimo, ja ne znam ko bi radio sav ovaj posao”, kaže Elvis Koničanin koji je po profesiji nastavnik biologije.

Posljednjih sedam dana u Opštu bolnicu stiglo je mnogo donacija iz zemlje i inostranstva. Da nije bilo ovih humanih i vrijednjih ljudi, to ne bi imao ko da istovari i smjesti.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.