VUČIĆ: Bošnjak iz Sjenice vam daje bubreg, a ja po 200.000 eura

595

Beograd – Nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u košarci, srbijanska košarkaška reprezentacija bila je gost predsjednika Aleksandra Vučića. Turnir, koji je bio domaćin Filipinima, Japanu i Indoneziji, donio je Srbiji srebro, dok je zlatna medalja otišla u ruke Njemačke.

Mada su se nadali povijesnom svjetskom zlatu otkako je Srbija postala samostalna, poraz u finalu nije umanjio entuzijazam i ponos nacije. Beograd je sinoć s oduševljenjem dočekao svoje košarkaške heroje.

“Košarkaši su pokazali šampionsko srce i energiju. Znao sam da će vratiti zemlji više nego što im je zemlja dala. Uz posebnu zahvalnost Boriši Simaniću. Koliko su ovi momci uspjeli ujediniti cijelu zemlju. Hajrudin Redžović, Bošnjak iz Sjenice, ponudio je bubreg Simaniću”, rekao je Vučić

Predsjednik Vučić iskazao je posebno priznanje timu, ističući: “Ovi momci su pokazali šampionsko srce. Znao sam da će dati više svojoj zemlji nego što je zemlja dala njima.” Pohvale su upućene i Boriši Simaniću te Hajrudinu Redžoviću, koji je ponudio svoj bubreg Simaniću.

Vučić je dodatno obznanio da će svaki član tima, uključujući selektora Svetislava Pešića, biti nagrađen sa 25.000 eura za osvojeno srebro. No, optimistički predsjednik već je usmjerio pogled prema budućim prilikama, obećavajući dramatično veće premije ukoliko reprezentacija osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu. “Svaki od vas će dobiti 200.000 eura za osvojeno zlato”, obećao je.

Pored predsjednika, prisutnima su se obratili i selektor Pešić te kapiten Bogdan Bogdanović, izražavajući zahvalnost i odlučnost za buduće uspjehe. Srbija se sada okreće novim izazovima s vjerom u još veće sportske domete.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.