Search

VUČIĆ ČESTITAO BAJRAM: Želje za svaki blagoslov od Boga i nagradu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Ramazanski Bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji.

“Vama i svim vjernicima Islamske zajednice od srca čestitam Ramazanski Bajram uz želje za svaki blagoslov od Boga i nagradu za trud i odricanje tokom dugog Ramazanskog posta. U vremenima preteških iskušenja za ceo ljudski rod, u vremenima bolesti, straha i strepnje, svaki se čovek – više i jače nego ikada – okreće Bogu, porodici, komšijama i onim ljudskim i moralnim vrijednostima kojima svi težimo”, naveo je Vučić u čestitki.

Otuda nam dolazi, ističe predsjednik Srbije, i veliki blagoslov u vidu praštanja, solidarnosti, pomaganja, dubokog uvida u to da smo svi braća i da samo zajedno i složno možemo sve da postignemo, sve da pobijedimo.

“Hvala vam što ste svojim komšijama i sugrađanima nesebično pomagali tokom nevolje koja je zadesila i našu zemlju, što niste zaboravili potrebite, one koji su bolesni i one koji nemaju, što ste na pravi način ponovo pokazali šta je prava srž Ramazanskog posta i islama kao religije koja neguje najveće ljudske i moralne vrijednosti”, naveo je Vučić.

“Uz najiskrenije želje za dobro zdravlje, sreću i blagostanje vama i vašim porodicama, još jednom vam čestitam blagosloven Ramazanski bajram i da ga uvijek slavite u miru i radosti u našoj zajedničkoj otadžbini, u našoj prelijepoj Srbiji! BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!, navodi se u čestitki predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Agencije
One thought on “VUČIĆ ČESTITAO BAJRAM: Želje za svaki blagoslov od Boga i nagradu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.