Vučić crtao put ka DUGOJ POLJANI, NA PREDSTAVLJANJU INVESTICIONOG PLANA “SRBIJA 2025”

554

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Srbije Ana Brnabić predstavili su plan investicionih projekata za dalji razvoj Srbije u narednih pet godina.

,,Daću vam dva podatka, Srbija će završiti godinu sa rastom 4 odsto. Prema podacima, nivo investicija u Srbiji je za 9 posto već nego prethodnih godina. Na kraju 2025. godine prosječna plata u Srbiji biće 900 eura, a penzije 430 – 440 eura, to vam obećavam.,, rekao je predsjednik.

Predsjednik Vučić predstavio je danas i investicioni plan Srbije za narednih pet godina.

,,Uradićemo u potpunosti autoput Beograd – Zrenjanin, a sredićemo i put od Novog Sada do Zrenjanina. Zatim ćemo povezati Kragujevac sa mrežom autoputeva, time što ćemo ga preko Korićana, Vučkovica i Mrčajevaca povezati sa Batočinom i izlazima na autoput. Za samo dve godine završićemo najtežu deonicu autoputa Čačak – Požega. Na ovoj deonici biće dva najduža tunela u Srbiji. Jedan će biti dugačak 2850 metara, drugi 2750. Jedan pravac će ići ka Kotromanu, a  drugi, gde ćemo krenuti sa prvim plaćanjem, za nas veoma važa put-koji ide iz Požege na Arilje. Ovaj put nećemo u potpunosti zavrsiti do tada. Između Sjenice i Novog Pazara se nalazi mesto Duga Poljana, U stedištu Raške oblasti ili Sandžaka, put će tamo proći i ići dalje do Boljara,, rekao je predsednik Vučić.

Za ulaganje u infrastrukturu u oblasti turizma biće izdvojeno 200 miliona eura navodeći ulaganja u banje, sportske centre, planinske ski centre, arheološke lokalitete.

Vučić je, među projektima čija realizacija sledi u narednom periodu, nabrojao nacionalni stadion u Beogradu, gradske stadione u Subotici, Leskovcu, Zaječaru, Kraljevu, Loznici, Kruševcu, Vranju, Novom Pazaru. Posebno je, kaže, ponosan, što će novac biti izdvojen za dvoranu Sportskog društva Radnički sa Vračara. Takođe, biće izgrađena multifunkcionalna dvorana u Košutnjaku, Nacionalni odbojkaški centar, Atletski centar Ćuprija, kompleks bazena u Vrnjačkoj banji, Košarkaški nacionalni trening centar, sportski centar Karataš, streljana u Boru, rekonstrukcija i restauracija hrišćanskih I islamskih objekata u Novom Pazaru itd.

Izvor Sandžak Danas/Rtv NP