Vučić: Do kraja godine potpisujemo ugovor za auto-put Boljare – Požega

605

Beograd — Nakon što je prisustvovao sednici vlade, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nove projekte u Srbiji.Prema njegovim rečima, mnogo toga biće započeto do kraja godine

“Mislim da može da nam se dogodi da radimo u jednom trenutku čak sedam auto-puteva ili brzih saobraćajnica. Nadam se da do kraja godine možemo da potpišemo ugovor za Požega–Boljare, što će biti fantastična vest za ljude u Novom Pazaru, Dugoj Poljani Ivanjici i Arilju, da otvorimo radove na fruškogorskom koridoru, da možda krajem godine ili početkom sledeće krenemo sa radom delimično auto-put, delimično brza saobraćajnica do Požarevca, a od Požarevca preko Velikog Gradišta do Golupca i Milanovca i još da dodamo i dva auto-puta koja su nam važna”, kazao je Vučić.

“Ne zaboravite da sada radimo brzu saobraćajnicu Valjevo–Slovac, odnosno Nepričava–Lajkovac–Valjevo i to su vam Zrenjanin–Beograd i to je ‘Karađorđe’ – dakle, Lazarevac–Aranđelovac, Mladenovac– Aranđelovac, zatim Aranđelovac–Rača–Despotovac–Bor. To su neverovatne stvari imajući u vidu da radimo trenutno Kuzmin– Rača, da radimo Moravski koridor od Čačka preko Kruševca do Pojata, da radimo Čačak–Požega i Ruma–Šabac, nastavljamo sa brzom magistralom prema Loznici”, naveo je predsednik Srbije.

“Kada pogledate, to su neverovatne stvari: kada bude završena pruga do kraja godine u januaru, februaru verujem da ćemo moći da se vozimo vozom za 27-28 minuta Beograd novi Sad. Sad kupujemo lepe vozove, imamo španske, kineske, švajcarske tri garniture vozova”, dodao je Vučić.

“Idemo sad 9. na potpisivanje ugovora, imamo razgovor sa Si Đinpingom, idemo i sa Kinezima i sa Evropljanima, sa KVF-om, imamo potpisivanje ugovora za oko 90 lokalnih samouprava za izgradnju kanalizaciione mreže. To je drugačija Srbija, to je drugo lice Srbije, ne liči na onu u kojoj smo odrastali, potpuno nova Srbija”, kazao je.

“Razgovaramo sa Evropljanima i Kinezima oko pruge Breograd–Niš, Niš–Preševo, već smo potpisali sa Evropljanima za Niš–Dimitrovgrad”, dodao je.

“Mnogo toga ćemo ove godine da otvaramo. Prvu fazu Kliničkog centra završavamo ove godine, potpuno novu zgradu završavamo sa unutrašnjim opremanjem i iduće godine. U tom centru dnevno boravi 15.000-20.000 ljudi, a biće ih sada i više”, rekao je Vučić.

Izvor B92