Vučić: Dok sam ja predsjednik neće biti donijeta rezolucija o Srebrenici

1373

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće dozvoliti da se donošenjem Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu „stavi kolektivni žig na svakog pripadnika našeg naroda“, jer je rezolucija uopštena i u njoj se „ne pominju pojedinci koji su počinili užasna djela“.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara na svečanosti povodom Dana policije rekao da se sa donošenjem rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, o čemu su podneta dva predloga, „neće saglasiti dok je predsednik Srbije“.

Prema njegovim riječima, oni koji se u Srbiji zalažu za donošenje rezolucije o Srebrenici žele „da se dodvore nekim ambasadorima računajući da će da ih (oni) dovedu na vlast na ovaj ili onaj način“.

On je rekao da je „potpuno jasno“ da je Rezolucija o Srebrenici koju je usvojio crnogorski parlament „protiv vitalnih interesa srpskog naroda“.

„Reagovali smo mirno, nijednu riječ nisam uputio niti me zanimaju, daleko im lijepa kuća, neka rade svoj posao kako god hoće“, rekao je Vučić i dodao da se Crna Gora na taj način mješa u nešto što se te države ne tiče, jer Srebrenica nije u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, Srbija će se u odnosima sa Crnom Gorom što prije vratiti „na put ekonomije“.

„Spremni smo da pomognemo, samo nemojte da mnogo pričate o prijateljstvu i bratstvu“, rekao je Vučić.

On je najavio da će Srbija nastaviti da „još snažnije pomaže kulturne institucije u Crnoj Gori“.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Zemunski klan „nastao u vrijeme“ lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Tokom konferencije za novinare ispred Palate „Srbija“, Vučić je na pitanje o klanu Veljka Belivuka odgovorio da u vrijeme svake vlasti postoji problem sa kriminalom.

„(Zemunski klan je) ubio premijera (Zorana Đinđića), generala (Boška) Buhu, Gavru (Momira Gavrilovića) na stepeništu ovdje u blizini. Sve to u po bijela dana. Tek nakon tih ubistava krenuo je obračun s njima“, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da je „u vrijeme“ potpredsjednice SSP Marinike Tepić „bujao“ narko klan Darka Šarića.

On je najavio da će biti još hapšenja ljudi iz vladajuće strukure u borbi protiv kriminala i onih koji su kršili zakon.

„Time želimo da pokažemo svima da nema zaštićenih i da partijska knjižica neće nikoga štititi“, rekao je on.

Komentarišući izjavu funkcionera Narodne stranke Vladimira Gajića da će nakon smjene vlasti biti zabranjen rad Srpskoj naprednoj stranci, Socijalističkoj partiji Srbije i „ostalim derivatima radikala“, Vučić je rekao da se cio program opozicije zasniva na tome.

„Mi ćemo na izbore izaći sa drugačijim programom – razvoj Srbije, ponos i dostojanstvo gradjana i najviša stopa ekonomskog rasta u Evropi. Pa neka građani biraju“, istakao je Vučić.

Vučić je ocijenio da opozicija ima podršku da pobijedi na izborima u Beogradu, ali da će se boriti, a ako ne uspeju, čestitaće „i onda se spremiti za gulage“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije predsjednik svih Srba, već predsjednik Srbije i svih građana koji u njoj žive.

Vučić je ispred Palate „Srbija“ gdje se održava centralna manifestacija u okviru obilježavanja Dana policije i Dana MUP, rekao da isto tako nikada neće dozvoliti da se odreknemo srpskog naroda i da će se uvijek boriti da pomognemo srpskom narodu, ne dirajući u prava svih drugih i neugrožavajući nikoga.

Srbija mora da brine i o svom rodu, jer nema ništa prirodnije i normalnije nego da volite svoj narod i podržavate ga, ne čineći ništa loše bilo kom drugom, rekao je Vučić.

On se osvrnuo na pređašnju izjavu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, koji je Vučića nazvao „predsednikom svih Srba“.

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas, na Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnike policije da budu „još žešći“ u borbi protiv kriminala i korupcije i naglasio da u toj borbi ne smije da ih spriječi „partijska knjižica i položaj“.

„Vi ste ti od kojih zivisi borba protiv kriminala i korupcije, tražim od vas da budete još žešći u toj borbi i ničija partijska knjižica i položaj ne smije da vas spriječi da obavljate zakon“, kazao je Vučić na svječanosti ispred Palate „Srbija“, na kojoj je 1.337 pripadnika MUP položilo zakletvu.

Vučić je poručio novim pripadnicima MUP-a da su oni čuvaju državu i ocijenio da „ne postoji ništa popularnije“ u društvu nego kriviti za sve „državu koja nam sve daje“.

„Hvala što obavljate taj posao, što se suočavate sa ubicama, razbojnicima ali i onima koji našoj djeci daju drogu i ubijaju našu budućnost“, istakao je on.

Vučić je najavio da će biti novih stanova za pripadnike policije i povećanja plata u ovoj i narednoj godini, „jer srpski policijac mora da ima život dostojan čoveka da bi u skladu s tim mogao da obavlja svoje obaveze“.

On je pozvao sve policajce da sa posvijećenošću, trudom i elanom obavljaju svoj posao, jednako štiteći prava svih naroda u Srbiji.

Vučić je rekao da je život policajca težak, a da će on, kao predsjednik Srbije, uvijek biti tu da im pomogne.

„Kada to kažem, uvijeren sam da ćete uložiti još više truda i energije, da ćete imati još više snage da se obračunate sa kriminalom, korupcijom i svima onima koji ugrožavaju našu zemlju“, dodao je Vučić.

Izvor Danas