VUČIĆ-LJAJIĆ: OGROMNE INVESTICIJE NAJAVLJENE ZA Novi Pazar i okolne gradove!

893

Program “Srbija 2025 ” koji su predstavili danas premijerka Ana Brnabić i predsjednik Srbije Aleksandr Vučić, vrijedan oko 14 milijardi evra, a značajan dio budućih investicija biće realizovan u Sandžaku. Programu “Srbija 2025 ” prisustvovao je i potpredsjednik Vlade Rasim Ljajić, čije će ministarstvo realizovati projekte koji su vrijedni oko 200 miliona evra.

 

Vučić je najavio je danas da će u okviru programa “Srbija 2025” više od pet milijardi evra biti uloženo u putnu infrastrukturu.

 

Predsjednik je na mapi gradova Srbije iscrtao i povezao buduće dionice i objasnio gdje će putevi prolaziti i koja mjesta će povezivati.

 

“Za samo dvije godine završićemo najtežu dionicu autoputa Čačak – Požega. Na ovoj dionici biće dva najduža tunela u Srbiji. Jedan će biti dugačak 2850 metara, drugi 2750. Jedan pravac će ići ka Kotromanu, a  drugi, gdje ćemo krenuti sa prvim plaćanjem, za nas veoma važan put koji ide iz Požege na Arilje. Ovaj put nećemo u potpunosti zavrsiti do tada. Između Sjenice i Novog Pazara se nalazi mjesto Duga Poljana. U sjedištu Sandžaka, put će tamo proći i ići dalje do Boljara. Dakle plan je da prvo ugovorimo ovaj put do Duge Poljane, a zatim od Duge Poljane do Boljara, da tu pratimo Crnu Goru-šta će da radi sa putem Andrijevica-Boljare.” – rekao je Vučić. On je naglasio  da će biti urađena saobraćajnica između Raške i Novog Pazara, put će biti proširen za jednu novu traku, prije nego bude napravljena brza saobraćajnica.

 

Za ulaganje u infrastrukturu u oblasti turizma biće izdvojena ogromna sredstva i to za banje, sportske centre, planinske ski centre, stadione i arheološke lokalitete.

 

“Što se turizima tiče, mislim da je ovo najveći novac Rasime, koji smo u historiji ikada predvidjeli za turističku infrastrukturu. Riječ je o 200 miliona evra, vjerovali ili ne” – rekao je Vučić.

On je među projektima čija realizacija sledi u narednom periodu nabrojao nacionalni i stadion u Novom Pazaru, ulaganje u Goliju, kao i sredstva za restauracija hrišćanskih i islamskih objekata u Novom Pazaru itd.

Zemlja nije u krizi i živjeće se mnogo bolje, poručio tokom predstavljanja projekata Aleksandar Vučić, te istakao da je prije svega potrebno da se sačuva mir i stabilnost, te da budemo vrijedni, pametni i odgovorni.