vucic srebrenica

VUČIĆ : Ne mogu da klanjam, ja sam Srbin pravoslavne vjere

3647

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno se osvrnuo na svoju posetu Srebrenici, kao i na kritike koje je primio od strane poslanika Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS). U središtu kontroverzi nalaze se optužbe poslanika da je predsjednikova posjeta imala za cilj “klanjanje” i “dogovor o linču”.

Vučić je oštro odbacio ove optužbe, ističući da u klanjanju “nema ništa loše” i pozivajući ljude da posjete kako Petrovu crkvu tako i Altun džamiju u Pazaru, ukazujući na njih kao na zajedničko kulturno nasleđe. ”

Išao sam da odam počast bošnjačkim žrtvama, i ostavim cvet. Ne mogu da klanjam, ja sam Srbin pravoslavne vere, kome su gotovo svi stradali od ustaša – kazao je predsjednik.

On dodaje da je jedva preživio napad u Srebrenici, i da to nikome ne bi poželeo.

U trenutku kada sam položio cvet, pošto imam iskustva sa time i nisam od juče, shvatio sam šta se zbiva. Stampedo je krenuo sa svih strana, i pomirio sam se sa životom. Rekao sam da moram biti ponosni Srbin, i nisam hteo da oborim glavu.

Ako neko hoće da kaže da je to namešteno, ili je pokvaren, ili lud. Inače imam velike sumnje da je Davutoglu znao šta će da se dogodi, čudno je bilo ponašanje Izetbegovića. Imam neke sumnje, mogao bih mnogo da objasnim šta se tamo dešavalo. Zvali su me da dođem, a onda bežali od mene kao đavo od krsta. Filip Vujanović je bio iza mene, pa se povukao. Svakako nije bilo prijatno – rekao je Vučić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *