Vučić poručio Bošnjacima: “Ne nasjedajte na trikove, autoput dolazi do Duge Poljane”

567

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Bošnjačko nacionalno vijeće Sulejmana Ugljanina, koji traži poseban status za Rašku oblast ili Sandžak, takvim zahtjevom nanosi najveću štetu BiH.

On je naglasio da je začuđen što u BiH i Sandžaku postoje političari koji bi da izazovu nestabilnost, dodajući da, ako bi Ugljanin na bilo koji način stvarno ugrozio pravni poredak Srbije, taj problem bi nadležni državni organi riješili za 24 časa.

“Vi radite protiv svog, bošnjačkog naroda ako hoćete da kažete da ćete tražiti specijalni status, napuštanje vojske i policije. Vi imate tri opštine u Raškoj oblasti u kojima ste većina, a šta ćete sa 63 opštine u BiH u kojima su Srbi većina”, rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

On je poručio Srbima i Bošnjacima da ne moraju da brinu, jer u Raškoj oblasti neće biti nikakve nestabilnosti.

Vučić je zamolio Bošnjake koji žive u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, ali i u Priboju i Prijepolju, da ne nasjedaju na trikove onih koji “ništa i nigdje ne znače”.

“Ugljanin ne može ništa da uradi osim da napravi štetu BiH. Ne mogu da razumem da to ne razumeju oni koji dolaze kod njega. Nisu isto Republika Srpska i to kao što oni kažu iz svog ugla Sandžak. Zato, Bošnjaci i Srbi, budite mirni, svi ćete lijepo i dobro da živite u Srbiji. Uskoro dolazi autoput do Duge Poljane između Sjenice i Novog Pazara, radimo Novi Pazar – Tutin put, radimo i regionalne vodovode i nemojte da brinete. To je ono što ćemo da napravimo sada”, naglasio je Vučić.”, rekao je Vučić.