Vučić: “Samo bi Bošnjak iz Sjenice tako nešto uradio”

1746

U svjetlu nedavnih događaja tokom Mundobasketa u Manili, gdje je Boriša Simanić ostao bez bubrežnika, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, naglasio je kako su košarkaši ujedinili cijelu naciju svojom hrabrošću i žrtvovanjem na terenu.

Nakon što je saznao za Simanićevo stanje, Vučić je otkrio da je do njega došla vijest o čovjeku koji je spreman donirati svoj bubrežnik košarkašu. “Posebno sam zahvalan Boriši Simaniću, našem heroju iz Manile. Ako se ne varam, ime čovjeka je Hajrudin Redžović, koji ima 72 ili 73 godine. Kada je vidio šta se dogodilo s Borišom, rekao je da je, ako doktori smatraju da je transplantacija moguća i sigurna, spreman ponuditi svoj bubrežnik. Samo Bonjak, musliman iz Sjenice, bi tako nešto uradio,” rekao je Vučić, dodavši kako je “beskrajno zahvalan Redžoviću, ali i svim košarkašima koji su ujedinili naciju.”

Predsjednik nije stao samo na ovoj priči, nego je dodatno naglasio koliko je nacija ponosna na svoje košarkaše. “Nikada nisam vidio toliko zvezdinih navijača koji s tolikim oduševljenjem prate Aleksu, Bogdana, Milutinova, Vanju. S druge strane, tu su i partizanovi navijači koji s istim žarom podržavaju Davidovca, Dobrića, Filipa.”

Vučić je potom naglasio da se očekivanja nacije sada povećavaju, jer se nadaju osvajanju zlata na predstojećem prvenstvu u Parizu.

Kroz sve ovo, priča o Boriši Simaniću i nesebičnom činu Hajrudina Redžovića postaje simbol jedinstva i humanosti, koji će sigurno ostati zapamćen u srpskoj sportskoj historiji.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.