Search

VUČIĆ: Svim zdravstvenim radnicima jednokratno po 10.000 dinara i povećanje plata

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će svih 120.000 zdravstvenih radnika dobiti jednokratnu pomoć u visini od 10.000 dinara, kao i da će od 1. januara imati najveće povećanje plata u odnosu na druge kategorije zaposlenih u javnom sektoru.

Vučić je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da brojke svakako brinu, iako je situacija značajno bolja u Srbiji nego u svim drugim dijelovima Evrope.

Izrazio je posebnu zahvalnost ljekarima i medicinskom osoblju i kazao da je razgovarano kako da se ukaže poštovanje tim ljudima.

-Imali smo konferencijski razgovor sa Ministarstvom finansija. Dogovorili smo da svih 120.000 zdravstvenih radnika dobije jednokratnu pomoć od po 10.000 dinara-objasnio je on.

Vučić je ukazao da je, i pored teške situacije uslijed korona krize, planirano da se najviše uvećaju plate zdravstvenim radnicima iduće godine.

-Time pokazujemo opredjeljenje Srbije da brinemo o zdravlju naših građana. Pokazujemo da kao država imamo snage da se borimo i izborimo sa evropskim i svjetskim problemom, koji je korona virus donio-rekao je on.

Vučić je prenio da je razgovarano i o problemima sa stručnim kadrom, te da je zamolio anesteziologe da se ubrza obuka specijalista za upotrebu respiratora.

-To ćemo morati da ubrzamo, jer u nekim bolnicama imamo respiratore, ali nemamo stručni kadar koji može da ih upotrebi, pa trošimo novac za prijevoz ljudi do bolnica u drugim gradovima – objasnio je on.

Izvor: Novosti


TAG


One thought on “VUČIĆ: Svim zdravstvenim radnicima jednokratno po 10.000 dinara i povećanje plata

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.