Vučić: Vakcinisaćemo zdravstvene radnike i iz Republike Srpske u Srbiji

119

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je mogućnost da zdravstveni radnici iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska dođu u Srbiju kako bi se vakcinisali.

„Narednih dana moramo da rešavamo i verujem da ćemo uspeti da rešimo, da pozovemo deo po deo medicinskih radnika iz RS, da na teritoriji Srbije i njih vakcinišemo, jer nemamo dozvolu da izvozimo vakcine, a želimo da zaštitimo koliko god je moguće i stanovništvo iz RS”, rekao je Vučić u izjavi iz Pariza, gdje je razgovarao sa francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, prenio je Tanjug.

On je dodao da će o tome razgovarati sa predsjedavajućim i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, kao i sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Vakcinacija tri miliona ljudi
Vučić je rekao da mu je Macron i u bilateralnim razgovorima, kao i javno, čestitao na tome kako je Srbija postupila, kada je riječ o vakcinama i vakcinaciji stanovništva protiv korona virusa.

„I u razgovorima koje smo imali, dva puta je rekao da smo veoma pametno postupali. Ne znam da li smo pametno, ali znam koliko smo se borili, radili i trudili se“, rekao je Vučić.

„Dok ne vakcinišemo 1,5 do dva miliona ljudi ne mogu da kažem da smo blizu završetka posla, a biću zadovoljan tek kad budemo vakcinisali tri miliona ljudi”, naglasio je Vučić.

IZVOR : AGENCIJE