Vučić zaprijetio Ahmedinu Škrijelju: Skinuću ti taj cinični osmjeh sa lica!

6822

 

U Palati Srbija održan je sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima političkih stranaka, na kome se raspravljalo o odlaganju izbora ranije zakazanih za 26. april. Sastanku, koji je protekao u konstruktivnom duhu, u skladu sa aktuelnom situacijom, su prisustvovali predstavnici više politčkih stranaka,

Kako zanaje Kurir, generalni sekretar Ugljaninove partije Ahmedin Škrijelj je predsjedniku Vučići rekao da “ne smije da šalje vojsku i policiju u Sandžak jer ih tamo narod neće, i da ne smije da uvodi tamo policijski čas”.

 

Predsjednik Srbije mu je na ove zahtjeve odgovorio da Vojska Srbije služi za čuvanje objekata, i da je svuda na teritoriji Srbije sa zadatkom da pomogne svim građanima, i Bošnjacima jednako koliko i Srbima. Šrkrijelj se međutim, kako saznajemo, svo vrijeme na ovo  smijao i dobacivao, da bi mu Vučić na kraju ovako oštro odgovorio.

 

– Molim Vas i savjetujem vam da ne radite nista protiv državnih organa Srbije. U protivnom, garantujem Vam da ću vam skinuti taj cinični osmjeh s lica, poručio je Vučić  Ahmedinu Škrijelju.

Izvor Sandžak Danas/Kurir.rs