Aleksandar Vulin Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Vulin o kriminalcima koji diluju narkotike: Tu nema razlike, između vjere, nacije, to je takav ološ, takav šljam

470

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin iznio je šokantne informacije, u emisiji Puls BN televizije, kada je u pitanju korištenje sky aplikacije, koju su koristile narko-kriminalne grupe u svijetu, među kojima je više od jedne trećine sa područja našeg regiona.

“U svijetu je postojalo oko 70 hiljada sky telefona i mislim da je sa našeg prostora bilo oko 30 %. Da li su to bili Srbi, Hrvati, Bošnjaci…? Ovako da kažem – s našeg srpsko-hrvatskog, bošnjačkog govornog područja je preko 30 odsto. To je ogroman broj. Zamislite cijeli svijet 70 hiljada, a mi trećinu sa ovog našeg prostora”, kazao je Vulin.

Mi smo, kaže on, razbili kriminalnu grupu Belivuka i Miljkovića… Uhapsili smo nekoliko policajca zbog saradnje sa kriminalnim grupama i biće toga još..

“Radi se o balkanskom kartelu u kome veoma dobro sarađuje srpski ološ iz Srbije, Republike Srpske, šiptarski ološ sa Kosova, S.Makedonije ,bošnjački ološ iz BiH i ološ iz Hrvatske i nešto ološa iz Slovenije… Sva ta bagra sarađuje zajedno i gleda kako da nam potruje djecu… Tu nema razlike, između vjere, nacije, to je takav ološ, takav šljam …Taj nivo surovosti…, kako ubijaju našu djecu, da mi je žao što je ukinuta smrtna kazna”, kazao je Vulin.

On je naglasio da balkanski kartel odlično funkcioniše i imaju dobru podjelu posla.

“Za njih nema granica, niti viza, za njih je odavno uspostavljen šengen. Nema vjere, nema nacije, samo novac …. rekao je Vulin.

On je rekao da dobro sarađuju policije u regionu. Izuzetak je, kako kaže, Crna Gora, gdje postoje dva jaka kriminalna klana, kavčani i škaljarci…

“Saradnja s MUP Republike Srpske je na visokom nivou i da nije granice, ne bi znali da ona postoji”, kazao je Vulin, navodeći da je bilo dosta povezanih hapšenja i s jedne i druge strane Drine.

On je pohvalio i saradnju sa tužilaštvom BiH, posebno sa tužiocem Čamparom.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.