Vulin o suzbijanju proizvodnje i preprodaje droge

412

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas na Goču da će MUP nastaviti da ulaže u obuke i opremanje pripadnika policije za otkrivanje laboratorija za proizvodnju droga, kako bi se još efikasnije borili protiv ovog zla, ističući da je svaki narko-diler potencijalni ubica naše djece.

“Narko-dilerima treba suditi kao ubicama, ali sudili im tako ili ne, na nama je da učinimo sve što možemo da droga koja se proizvodi na teritoriji naše zemlje, kao i ona koja se uveze, nikada ne stigne do naših ulica”, rekao je Vulin u Nastavnom centru “Mitrovo polje” gdje je prisustvovao prikazu obuke za otkrivanje i deaktiviranje ilegalnih laboratorija, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, značaj ovog centra i obuke koja se u njemu sprovodi ogleda se u sticanju znanja i vještina koje će omogućiti da policija na samom izvoru otkrije narkotike, pronađe proizvođača i udari narko-dilere tamo gdje ih najviše boli – u proizvodnju droga.

“Kada sasječete proizvodnju oni više neće biti u stanju da truju i ubijaju našu decu. Zato će MUP učiniti sve da se znanje i oprema kojima Centar raspolaže distribuira ka čitavom Ministarstvu, kako bi policija bila još spremnija i sigurnija u borbi protiv ovog strašnog zla”, poručio je ministar.

On je pojasnio da droga u našu zemlju dolazi i iz drugih zemalja, ali da se veća količina droge koja se prodaje na našem prostoru proizvodi na teritoriji Srbije, u odgovarajućim laboratorijama, zbog čega policija mora da bude obučena i spremna da ih otkrije i deaktivira.

Izvor: Tanjug