Vulin uzvraća Dunoviću: Nije se morao poturčiti, ali kao da jeste! Šta mu SDA kaže, to i govori!

Vulin uzvraća Dunoviću: Nije se morao poturčiti, ali kao da jeste! Šta mu SDA kaže, to i govori!

1206

-Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da mu je žao što potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović govori o Republici Srpskoj ono što mu SDA kaže.

Povodom Dunovićeve izjave da Vulinu “nije jasno da Republika Srpska nije i ne može biti država”, ministar unutrašnjih poslova Srbije ističe da mu je još više žao što Dunović funkciju potpredsjednika FBiH ne koristi tako što pomaže Srbima u tom entitetu.

-Bar da je podigao spomenik poklanim sarajevskim Srbima na Kazanu, pa da mu se oprosti sve što je rekao i sve što nije uradio, istakao je Vulin.

Vulin ocjenjuje da ima historičara koji smatraju da je zlatno doba Balkana bilo u vrijeme Otomanske imperije kada je jedan Srbin bio veliki vezir, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

-Istina, za to je morao da se poturči i napusti vjeru i narod. Radujem se što gospodin Dunović nije morao da promijeni vjeru, ali sam tužan što govori o Republici Srpskoj kao da jeste, dodao je Vulin.

Dunović je, kako smo ranije pisali, u svom saopćenju pozvao Vulina da BiH “ostavi na miru” i ocijenio “zabrinjavajućim” što sa pozicije ministra unutrašnjih poslova Srbije “danima upućuje opasne izjave spram BiH, te da “spominjanje srpskog svijeta nije ništa drugo nego priča o velikoj Srbiji”.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *