Search

Zabranjen Vučićev spot sa djetetom!

Savjet Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) je na sjednici održanoj 01. juna 2020. godine utvrdio da je politička oglasna poruka Srpske napredne stranke (SNS) u kojoj predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovara sa djevojčicom uzrasta od oko 4-5 godina, koja se igra vozićem, kockama i drugim igračkama u suprotnosti sa članom 24. stav 4. Pravilnika o zaštiti maloljetnika u oblasti pružanja medijskih usluga, saopštili su iz ovog tijela.

Spot u trajanju od 55 sekundi prikazan na programima više pružalaca medijskih usluga.

Njima se sada nalaže da odmah obustave emitovanje navedene političke oglasne poruke (spota), a svako dalje emitovanje predstavljaće osnov za izricanje mkera u skladu Zakonom o elektronskim medijima, navodi REM.

Na istoj sjednici, Savet REM-a je donio odluku da se “Adria News S.à.r.l. Luxembourg – TV N1”, koja je podnijela zahtjev za davanje mišljenja o usklađenosti programskog sadržaja političke oglasne poruke (spota) Srpske napredne stranke sa pravilima o zaštiti maloljetnika, dostavi obavještenje da navedena oglasna poruka (spot) nije u saglasnosti sa članom 24. stav 4. Pravilnika o zaštiti maloljetnika u oblasti pružanja medijskih usluga.

Ranije je i Zaštitnik građana Srbije Zoran Pašalić pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Regulatornog tijela za elektronske medije (REM), kako je saopšteno, nakon saznanja da postoji sumnja da su jednim od emitovanih predizbornih video spotova povređena prava djeteta.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i lider Srpske napredne stranke ranije je izjavio da će stranka povući predizborni spot sa maloljetnim djetetom ukoliko državni organi tako odluče.

Izvor: Sandžak Danas/Slobodna Evropa
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.