Zajednička akcija somborske i novopazarske policije!

826

U akciji somborske i novopazarske policije raskrinkana šestočlana grupa osumnjičena za krađe. Prema uigranoj šemi, kako se sumnja, tražili su saradnike u preduzećima “iznutra”

Somborska policija je u saradnji sa kolegama iz Novog Pazara otkrila kriminalnu grupu koja se sumnjiči za više provala, a navodno je specijalizovana za provalne krađe. Kako nezvanično saznajemo, na meti provalnika su bile metalne kase u kojima se čuva novac, zlatni nakit i druge dragocjenosti. Lopovi su navodno vršili krivična djela tako što su pronalazili saradnike po firmama koje čuvaju novac i druge vrijednosti u metalnim kasama!

Kako saznajemo, somborska policija, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podnijela je krivičnu prijavu protiv šestorice muškaraca, starosti od 34 do 63 godine iz Tutina i Sombora, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa.

Sumnja se da su dvojica muškaraca iz Tutina starosti 46 i 55 godina u junu ove godine provalila u prostorije jedne kurirske službe u Somboru i obili metalni sef iz kog su ukrali oko 2.000.000 dinara! Stražu su im, kako se sumnja, čuvali muškarci iz Tutina, starosti 36 i 55 godina, dok se dvojica muškaraca iz Sombora, starosti 55 i 63 godina, sumnjiče da su tipovala ovu kurirsku službu.

Takođe, četvorica od njih osumnjičeni su i za krivično djelo teška krađa u pokušaju. Sumnja se da je 46-godišnji muškarac iz Tutina u maju pokušao da provali u prostorije iste kurirske službe, a da mu je tada 55-godišnji muškarac čuvao stražu. Dvojica Somboraca sumnjiče se da su i tada tipovala ovu kurirsku službu.

Inače, ova kriminalna grupa radi po sistemu dojava pomagača koji prate kako se čuvaju metalne kase u preduzećima i drugim ustanovama, navodi naš izvor.

POMAGAČI I IZVRŠIOCI

Jedna grupa je procesuirana zbog sumnji da su neposredni izvršioci, a druga je označena kao grupa pomagača u vršenju krivičnog djela na teritoriji Srbije. Nezvanično saznajemo da je u toku opsežna istraga, kako bi se eventualno otkrila i druga krivična djela osumnjičenih, kao i oštećeni.

Izvor: Sandžak danas/Večernje novosti