Zajedno u obnovi: Gradonačelnik Biševac i timovi reaguju na poplavne štete u Novom Pazaru

435

NOVI PAZAR – U jeku obnove nakon razarajućih poplava koje su pogodile Novi Pazar, gradonačelnik Nihat Biševac, zajedno sa članovima Štaba za vanredne situacije i direktorima javnih preduzeća, obišao je danas najteže pogođene lokacije u gradu. Fokus je bio na području uz reku Trnavicu, gde je vodena bujica učinila najviše štete.

Član Gradskog veća Ensar Škrijelj, direktor JKP ”Gradska čistoća” Faruk Suljević, i direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Berin Ljajić, zajedno sa pripadnicima operativnih timova, prošli su kroz naselje Čerimidžinica i ulice Narodnog fronta i 4. Juli.

“U protekla 24 sata, angažovanjem ljudstva i mehanizacije, uspeli smo da saniramo znatan deo štete,” izjavio je gradonačelnik Biševac. “Situacija je sada stabilna i nastavljamo sa radovima kako bi se što pre vratili normalnom životu.”

Sve službe grada, kao i privatna mehanizacija, su mobilisane kako bi se pružila podrška ugroženim građanima.

“Naš prioritet je da pomognemo svima onima koji su oštećeni u poplavama,” naglasio je gradonačelnik.

Građani Novog Pazara pokazuju veliku zahvalnost prema svim radnicima i volonterima koji su danonoćno na terenu.

“Zahvalni smo na brzoj reakciji i konkretnim akcijama koje su preduzete,” rekao je jedan od meštana pogođenih područja.

Ovaj veliki napor za sanaciju nakon poplava pokazuje koliko je zajedništvo važno u trenucima krize. Novi Pazar, iako pogođen teškim vremenima, pokazuje da je snaga u solidarnosti i zajedničkom radu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *