Zapaljena vikendica direktora Doma za lica ometena u razvoju

179

Danas nešto prije 13 sati gorjela je vikendica Omera Đondića, direktora Doma za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Ovo je treći incident sa imovinom Omera Đondića, a u prethodna dva navrata na automobile u njegovom privatnom vlasništvu bačeni su molotovljevi kokteli.

“Omer Đondić saznao je za požar oko 13 sati i već oko 13:05 bio je na imanju, a kako nam je nezvanično rekao, u tom trenutku je već više od 70% vikendice izgorjelo, što znači da nije sam mogao nikako smiriti požar. Vatrogasna služba i policija uspjeli su, na sreću, lokalizovati požar, ali je šteta apsolutna. Lokalni predstavnici policijske uprave su odmah došli, ali čekaju se i inspektori iz Novog Pazara koji će utvrditi okolnosti i dalje voditi istragu”, rekao je za agenciju SANA Omerov brat, Enver Đondić.

Bez obzira na kišu koja je padala toko cijelog dana i intervenciju vatrogasne službe koja je odmah pristupila gašenju požara, vikendica je izgorjela do temelja.

Povrijeđenih i žrtava, na sreću, nije bilo, a za sada još uvijek nema nikakvih informacija iz policije o mogućem uzroku požara. Nezvanično se sumnja da je riječ o podmetnutom požaru. Podsjećamo, počinioci prethodna dva napada na imovinu Omera Đondića još uvijek nisu identifikovani i procesuirani.

 

Izvor: Sandzakpress.net / SANA

Foto: Sandžačke