Zaplijenili rekordnih 123 komada oružja: UHAPŠENI Edin Barjaktarević, Emrah Murić, Edin Peković i policajac Srđan Gojković

9167

U velikoj policijskoj akciji provedenoj u osam crnogorskih opština, zaplijenjeno je 123 komada oružja, čime je postavljen rekord za najveću jednodnevnu zapljenu u poslednje dvije decenije. Četiri osobe su uhapšene, a nelegalno oružje pronađeno je čak i kod jednog policajca.

U akciji koju je vodio Lazar Šćepanović, pomoćnik direktora Uprave policije i načelnik Sektora za borbu protiv kriminala, pretreseno je 21 mesto u 18 osoba, a zaplijenjeno je oružje različite vrste, uključujući automatske puške, pištolje, minsko-eksplozivna sredstva, delove oružja i oko 9.000 komada municije. Pored toga, iz Uprave policije izjavili su da je ovakav rezultat akcije dokaz kontinuiranih aktivnosti na suzbijanju i otkrivanju najtežih krivičnih djela.

Prema rečima Šćepanovića, cilj višemesečne akcije bio je pronalazak vatrenog oružja u ilegalnom posjedu. U akciji su učestvovali i službenici Agencije za nacionalnu bezbednost, a akcija je rezultirala i uhićenjem osoba iz Berana, Plava, Bara i drugih opština.

Na vanrednoj konferenciji za medije, Šćepanović je posebno istakao zapljenu kod Edina Barjaktarevića iz Plava, gde je pronađeno 103 komada vatrenog oružja. U Beranama, među uhićenima je Srđan Gojković, kod kojeg je pronađeno pet komada vatrenog oružja. U Baru, Edin Peković je uhvaćen s devet komada vatrenog oružja.

Ova istorijska zapljena demonstrira odlučnost i efikasnost crnogorske policije u borbi protiv ilegalnog oružja, što je izazvalo veliku pažnju i podršku javnosti, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou, dok se Crna Gora priključuje Europolovom analitičkom projektu “Oružje i eksplozivi”.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *