ZAVETNICI: Srbi diskriminisani u Novom Pazaru; FEHRATOVIĆ: To je neistina

297

Narodni poslanik “Zavetnika” Strahinja Erac govorio je danas u Skupštini Srbije o položaju Srba u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu ocijenivši da su, kako je rekao, u bukvalnom smislu diskriminisani.

On je istakao da Srbi “gotovo da ne mogu da se postave na rukovodeća mjesta, ne mogu da se zaposle i iz dana u dan sve više napuštaju svoja ognjišta”, javlja radio Sto plus.

“Prije nekoliko nedelja, u Novom Pazaru srušeno je pravoslavno groblje, takođe srušeni su ostaci latinske crkve koji su bili pod zaštitom države Srbije. Želim da vam postavim pitanje – da li će, ukoliko i ovo malo Srba napusti Novi Pazar, biti srušeni i Sopoćani i Đurđevi stupovi i sve ono što je Srbija”, pitao je Erac.

Na njegovo obraćanje reagovao je narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Jahja Fehratović ocijenivši da je u pitanju “niz neistina s ciljem da naruši harmoniju suživota”.

“Prethodni govornik je govorio je o tome da je neko rušio groblja u Novom Pazaru, desilo se dva puta. Jednom je oskrnavljeno bošnjačko groblje, ali je to učinio musliman, Bošnjak psihički neuravnotežena osoba, a onda se desilo drugog puta da je oskrnavljeno staro pravoslavno groblje i to je učinila osoba psihički neutemeljena, psihički nestabilna, pravoslavac”, rekao je Fehratović.

Izvor: Radiostoplus.com
Foto Sandzacke
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *